bols2 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 WitamMam pytanie ile taka yamaszka powinna poleciec ja nią leciałem we dwóch 80km/h i wydaje mi sie troszke mało .Mam pare pytań :1Czy te motorki były blokowane jak tak to jak je oddblokowac?2Co daje sportowa swieca?3Czy mozna do niej kupic jakis kit tuningujący ?4Miał ktos okazje jeździc takim wynalazkiem?5Jaki tam akumulator wchodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUFI Opublikowano 1 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2004 Heja! Miałem przez niecałe dwa latka RD50. Ty jeździsz na 80 czy 50 ccm? 80km/h to wcale niezły wynik. Moja szła maksymalnie około 55km/h. O odblokowywaniu już gdzieś pisałem. Więc z tego co się orientuję w RD50 było za wąskie kolanko wydechowe i blokada przy wlocie z gaźnika do cylindra. Pozddrowionka!! (kurcze ale dawno tu nie pisałem- z wiekiem jak człowiek się starzeje to mu się tak strasznie nic nie chce;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 3 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2004 ja mam rd 80 ,i jak na razie v-maxa osiagnołem 88 ale we dwóch samemu mysle za z przyjającymi okolicznosciami setke z małym pchyłem wiec raczej nie jest zablokowany 8) PS 55 km/h po odblokowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 3 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2004 Bols jaka to wg. Ciebie sportowa świeca? Taka do której dokładają naklejki, żeby było widać że NGK masz?Możesz sobie sprawić świece wieloelektrodową (koszt 40-60 pln), ułatwia rozruch silnika i przyspiesza zapłon mieszanki. Nie odczujesz żadnej zmiany. Stosuj taką świece jaką zaleca producent. Jeżeli masz dobre zaplecze warsztatowe zrob sobie twin-sparka. To może coś da.Co do kitów tuningowych polecam www.50cc.nl. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 3 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2004 Ej sorrki ale nie wiem cio to twin-spark mógł bys mi mniej wiecej wytłumaczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 3 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2004 Twin spark to głowica z dwoma świecami zapłonowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 4 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 Co takie cos daje?Gdzie mozna zakupic?Jaka cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 4 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2004 Nie można czegoś takiego kupić (a przynajmniej nie widziałem w żadnym sklepie).Dwie świece zapłonowe powodują szybszy zapłon mieszanki, co to w praktyce daje? Poza fajnym wyglądem na pewno mały wzrost osiągów. Jeżeli to połączyć ze wzrostem kompresji (planowanie głowicy) i małą zabawą z oknami dolotowymi (polerka) można uzyskać ciekawy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi