Skocz do zawartości

Pulpit w MZ

Teddy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i mam pytanko. Czy wasze motorki mają jakoś upiększony pulpit? Ja dziś np. wpadłem na pomysł aby zrobić polerke całego pulpitu prócz stacyjki, ponieważ był bardzo niechlujnie pomalowany na czarno. Może ktoś z was tak ma w swojej MZ i ma fotki to mógłby je pokazać publicznie 8) . Może jakieś zbajerowane cyferblaty czy coś innego no nie wiem chwalcie się, bo znając fantazje forumowiczów napewno macie jakieś bajery.

Mnie ostatnio podkusilo, zeby sobie zalozyc niebieskie podswietlanie do zegarow. Bardziej chodzilo mi o to, zeby sie troche pobawic niz o efekt kocowy. Okazalo sie to nie takie proste, bo diody daja skupione swiatlo i trzeba ich bylo troche wsadzic pod cyferblat, zeby bylo w miare cos widac. Narazie zrobilem obrotomierz i zastanawiam sie, czy zrobic tez predkosciomierz, czy wywalic z obrotka i normalne zarowki znowu zalozyc. Efekt jest fajny, ale nawet przy szesciu diodach superjasnych zalozonych bezposrednio pod cyferblatem niebieskie swiatlo nie rozswietla go tak mocno jak oryginalne dwie zarowki. Mam porownanie z oryginalnie zrobionym predkosciomierzem, ktory w ciemnosci widac idealnie. Obrot. widac niezle, ale juz nie tak, tyle tylko , ze jest niebiesciutki. Jak ktos jest maniakiem tego koloru to polecam, ale jezeli nie bedzie chcial stracic czytelnosci zegarow, to bedzie sie musial troche pomeczyc.