witas39 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Koledzy i kolezanki ,potrzebuje pomocy :blush: :sad: , moja viola vl800 z 2002 r cos swiruje z predkosciomierzem,objaw jest dziwny przy prędkości 100km/h, na liczniku mam 70km/h(licznik zaniża).Po zgaszeniu motocykla i wyjęciu kluczyków ze stacyjki wskazówka podnosi się do 60km/h i po około 10 minutach albo dłużej spada do zera choć nie zawsze się tak zachowuje.Proszę o pomoc co powoduje zaniżenie prędkościomierza i co podaje napięcie na licznik w czasie kiedy nie powinno go tam być???Czy to może jakiś kondensator?lub brak dobrej masy (-) :excl: Proszę o pomoc :notworthy:Zapomniałem nadmienić że Suzi jest zakupiona od Niemca Pozdrowionka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian00 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Kiedyś miałem podobny problem, u mnie była to pęknięta powiedzmy na to "zębatka", która znajduje sie na osi przedniego koła po prawej stronie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdrzala Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 (edytowane) Jeśli jest to bezlinowy licznik to ściągnij i oczyść ścieżki (o ile takie występują od spodu) w miejscach gdzie są wkręcone śruby oraz sprawdź złącza wtyczek. Edytowane 18 Czerwca 2012 przez zdrzala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi