Vitu Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Witam , wpadło mi w ręce takie o to cacko Daelim Otello 125 ccm 4t. Silnik remontował jakis znachor, wymienił tłok , pierscienie uszczelke pod głowica. Po tym zabiegu skuter jedzie maks 40 km/h kopci , czasami zalewa świece. Odrazu zaczołem od czyszczenia gaźnika , wymiany świecy , regulacji zaworów czyszczenia filtra powietrza i wymiany oleju. Teraz skuterek odpala od strzału czy zimny czy cieply ladnie trzyma wolne obroty ale dalej predkość maks. 40 po odkręceniu gazu dusi się. Regulowałem skład miesznaki (gaźnik keihin) i nic to nie daje. Zrezygnowany odkręciłem pokrywe airbox'a wyjołem filtr powietrza i przejechałem sie i tu nagle skuterek zaczał jechac prawie 100 km/h , ladnie wkręca się na obroty jedzie tak jak powinien. Po założeniu airbox'a znowu to samo. Co może być przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi