Skocz do zawartości

Plitvice w 4 dni - majówka

mareks
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając kilka wątków różnych sympatycznych forumowiczów stwierdziłęm ,że może warto zapytac wiekszej ilości ludzi.Częśc z Was wybiera sie na Chorwację na majówkę na dłuuugi weekend ,niestety nie wszystcy mają tak cudowne szefostwo i nie mają tyle wolnego.Wiec moze ktoś zabrałby się na szybką przejażdzkę na Plitvice w 4 dni (tam i powrót.)Ja jechałbym z Lublina więc trasa 1130 km nie do końca straszna na dwa dni ,i myśle ze lightowo można to objechać.

Noclegi po drodze w zależności gdzie kto woli- dowolność- jednak mam coś przygotowane i po drodze w razie czego na Słowacji, Węgry nad Balatonem, i Plitvice w miejscowości Jezerce.Wszędzie bezpiecznie i zajefajnie.

Czy byłby ktoś chętny? By nie tracić czasu ja wyjeżdzałbym w piątek po południu tj. 27,04 w kierunku na Barwinek ale mozna sie gdzieś spotkać.Prędkości przelotowe jak kto woli oczywiscie w miare możliwości ,umiejętności ...wyjazd totalnie lightowy.

Ceny noclegów ok 10 euro doba oczywiście +- ale około tego.miejsca tylko sprawdzone przeze mnie więc bezpieczne i przyjemne.Bez jakiejkolwiek obory.

Edytowane przez mareks

Jechałbym sam.. choc po drodze pewnie spotkalibysmy ludzi z Wrocka i Poznania.

Moi znajomi jeszcze lecą w sobotę lub piątek wieczorem na Słowację i również tutaj mnie kuszą na wyjazd juz nie samotny ale wspólny od nas z Lublina..

4- 5 motocykli cruisery ,ludzie spoko... przelotowa jak zawsze jeżdzimy to ok 100 km/h.

Co do Słowacji noclegi pod samiuteńkimi Tatrami 7 euro doba.. warunki sprawdzone.

Co do Plitvic wszystko bede wiedział jutro pewnie wieczorem....nie wiem czy mi dadzą wolny poniedziałek...jeżeli wyjazd na Plitvice by wyszedł to koszty oczywiscie +- paliwo ok 450-500 ,autostrady mysle ze ok 100 zł (nie sprawdzałem ale mysle ze nie wiecej),nocleg na Chorwacji 10 do 15 euro za dobę,nocleg ewentualnie nad Balatonem ok 15 euro za dobę i ewentualny nocleg na Słowacji 7 euro .

Noclegi po drodze wyjdą jak sie uda ...

Przemyśl ewentualnie wyjazd na Słowacje gdyby nie wyszedł ten na Chorwacje.... no chyba ze bedziesz miałwiecej czasu.

Pisz do mnie na priv gdybyś miał pytania.Pozdrawiam.Marek.