michelkopytko Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Witamzakupiłem już (nie znalazłem innego odpowiedniego działu więc piszę tutaj) romet'a 717 2T chłodzonego cieczą i chciałem usłyszeć opinie, wady i zalety, ale to nie wszystko to mój pierwszy skuter i nie chciał bym go (jak to się mówi: zabakać)a mianowicie mam kilka pytań: - jaki olej kupować (tani, drogi ? który lepszy), co ile go wymieniać, podobno trzeba robić jakąś mieszankę (o co chodzi ?)- jakiś płyn do chłodnicy . jaki ? i co ile wymieniać ?jak dobrze dotrzeć mojego romecika ? czego nie robić a co robić, prosiłbym o wskazówkiczym go myć ( proszę się nie śmiać, jestem początkujący, jakieś specjalne płyny albo coś ? )jaką benzynę tankować ?, już się nie pytam gdzie bo się bałagan zrobi i jak w pożniejszym czasie ściągnąć blokady , prosiłbym o dokładny opis jeżeli to możliwe z góry przepraszam jeżeli powielam jakiś temat ale zadałem konkretne pytania i prosiłbym o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lefthandy Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Masz to wszystko w instrukcji. Do tego jeśli go kupiłeś gdzieś w salonie Rometa, to powinni ci zarekomendować jakiś olej. Wejdź na stronę Rometa i zadaj im pytanie.Benzynę lej 95. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shad11 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 olej tani a czesto zmieniaj, apaliwo 100oktanowke na shellu, bo 50 to delikatne silniczki(oczywiscie 95 tez bedzie)reszta tak jak kolega wyzej napisal:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi