Skocz do zawartości

Yamaha XT alternatywa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dylemat.

Mocno najarałem się na zakup czegoś w stylu XT 660 R ale po głębszym zastanowieniu się doszedłem do wniosku,

po co mi taka ciężka maszyna 180 kg to nie mało przecież i zacząłem lukać w sieci.

No i dolukałem się czegoś takiego,

http://www.yamaha-mo.../tenere250.aspx

Chciałbym skorzystać z waszego doświadczenia i liczę na jakieś sensowne i trafne podpowiedzi.

Czy warto się koło tematu zakręcić (sprowadzić), ciekawe co z homologacją i czy będzie wymagana.

Ja myślę, że do jazdy po lesie, szuterku i polnych drogach musi wystarczyć te 250ccm i 21 kucyków o masie 150kg,

zapewne 350-450ccm byłoby akurat, po asfalcie nie mam zamiaru się ścigać :) ,

masa na kanapie to 90kg i wzrost tylko 178cm,co wy na to ?

Jak moto ok, to może gdyby zebrało się troszkę chętnych można dogadać sie z polskim dystrybutorem i

sprowadzić paczkę kilku sztuk do kraju.

Albo ktoś ma już jakieś gotowe przetarte ścieżki jak to zrobić i czy to się w ogóle opłaca.

Na polskim rynki jednośladów o pojemności 250-450 ccm brak w tej kategorii Adventure a Off-road jakoś mi nie leżą, zapewne ze względu na wzrost :biggrin: .

Dodam, że jestem nowy na forum i zielony w sprawach moto.

Za wszystkie cenne podpowiedzi z góry serdeczne dzięki.

Pozdrawiam.

a xt ze starszych roczników ? czy ma być w miare nowy?

Tylko nówka.

Zbyt wiele sie naczytałem o używkach, można trafic jak w ciemnościach przy mieszaniu krwi,

farciarz dalszą kuzynkę a niefarciarz własną babkę :rolleyes: , tak też i z moto ale to tylko moje podejście do sprawy.

Osobiście wolę nie ryzykować, jeszcze mi się babka trafi, :biggrin: i będzie :banghead: , przypał na maxa i koszty.

Chyba zostanie mi jednak Yadwiga 660r.

Są jeszcze w salonach nówki nie śmigane z rocznika 2009, 2010 i 2011, są jakieś różnice pomiędzy tą z 2012 a tą z 2009.