hansi Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Witam.Mam dylemat.Mocno najarałem się na zakup czegoś w stylu XT 660 R ale po głębszym zastanowieniu się doszedłem do wniosku,po co mi taka ciężka maszyna 180 kg to nie mało przecież i zacząłem lukać w sieci.No i dolukałem się czegoś takiego,http://www.yamaha-mo.../tenere250.aspxChciałbym skorzystać z waszego doświadczenia i liczę na jakieś sensowne i trafne podpowiedzi.Czy warto się koło tematu zakręcić (sprowadzić), ciekawe co z homologacją i czy będzie wymagana.Ja myślę, że do jazdy po lesie, szuterku i polnych drogach musi wystarczyć te 250ccm i 21 kucyków o masie 150kg,zapewne 350-450ccm byłoby akurat, po asfalcie nie mam zamiaru się ścigać :) ,masa na kanapie to 90kg i wzrost tylko 178cm,co wy na to ?Jak moto ok, to może gdyby zebrało się troszkę chętnych można dogadać sie z polskim dystrybutorem isprowadzić paczkę kilku sztuk do kraju.Albo ktoś ma już jakieś gotowe przetarte ścieżki jak to zrobić i czy to się w ogóle opłaca.Na polskim rynki jednośladów o pojemności 250-450 ccm brak w tej kategorii Adventure a Off-road jakoś mi nie leżą, zapewne ze względu na wzrost :biggrin: . Dodam, że jestem nowy na forum i zielony w sprawach moto. Za wszystkie cenne podpowiedzi z góry serdeczne dzięki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 a xt ze starszych roczników ? czy ma być w miare nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hansi Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 a xt ze starszych roczników ? czy ma być w miare nowy? Tylko nówka.Zbyt wiele sie naczytałem o używkach, można trafic jak w ciemnościach przy mieszaniu krwi,farciarz dalszą kuzynkę a niefarciarz własną babkę :rolleyes: , tak też i z moto ale to tylko moje podejście do sprawy.Osobiście wolę nie ryzykować, jeszcze mi się babka trafi, :biggrin: i będzie :banghead: , przypał na maxa i koszty.Chyba zostanie mi jednak Yadwiga 660r. Są jeszcze w salonach nówki nie śmigane z rocznika 2009, 2010 i 2011, są jakieś różnice pomiędzy tą z 2012 a tą z 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 wr 250 f + uniwerslane opony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi