Szoti Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 cześć dorwałem ładnego kdxa 125 zarejestrowany itd.. Motorek ma rozebrany silnik jest każdy element każda śrubka poza wałkiem od skrzyni na który również montuje się kosz sprzęgła. Mam pytanie czy kx 125 a kdx to będzie to samo ?. na pierwszy rzut oka to jest to samo jedynie ma dozownik (kx ma zaślepkę) rocznik motorka to 1992. Niestety nie moge dać wymiarów walka gdyż go nie ma ;(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Tu masz opis części swojego moto :http://www.cmsnl.com/kawasaki-1992-a3-kdx125_model11759/partslist/E1361.html teraz szukasz części od kx, znasz jego rocznik, również na tej stronie sprawdzasz czy numery obu wałków się zgadzają: http://www.cmsnl.com/kawasaki-kx125_model11903/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 skrzynia jest troche inna ale wałki mają te same numery i ich szkice są takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 (edytowane) pewien do końca tego nie jestem, że numery są takie same. Weźmy wałek z kdx o nr na rysunku 13128. Teraz szukasz na dole na liście tego numeru i okazuje się ze pełny nr to 131281134. Teraz dajmy na to np. weźmy kx z 91 r, tak samo na rysunku 13128 a na dole listy w tabelce jego pełny nr to 131281163. Jest różnica tylko nie wiem jaka. Oczywiście można spróbować kupić, ale tak naprawdę to nie wiadomo czy bedzie się nadawał np. może byc o jeden frez więcej czy mniej i już kasa poszła w błoto. na Twoim miejscu to kupiłbym z kDx bo jest najpewniej, na allegro akurat stoi na części a napisałem kx z 91r., ponieważ on ma wizualnie taki sam silnik, cylinder. Edytowane 8 Marca 2012 przez K@mil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi