monka Opublikowano 7 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 Hejapropos ZR-7. czy ktos z serwisowki umie odczytac jaki powinien byc luz lozysk na walku rozrzadu? bo wydaje mi sie ze to jest to:Nockenwellenlagerspiel 0,100 - 0,141 mm (norma); 0,23 mm (graniczna)ale u mnie z niemieckim cienko.Koles z serwisu powiedzial mi ze mam luz okolo 0,13mm i ze to duzy, bo (tu pokazal mi serwisowke od Yamahy FJ) powinien byc w granicach 0,03-0,06. ale czy tak jest w ZR7?Po za tym nadal mam takie dziwne stukanie, nasilajace sie przy wyzszych obrotach. Ja to nazywam "skwierczenie", bo wydaje taki odglos jak wtedy gdy sie robi jajka sadzone na patelni :buttrock:Ktos moze cos na ten temat powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro76 Opublikowano 7 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 witam kolejnych posiadaczy zr 7-ek!od tamtej pory troszku nasmigalem i min spalanie wyszlo rowno 5l a max 7,6-srednio jednak 6-6,5ljaka wahe lejecie:95 czy 98?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monka Opublikowano 8 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2004 CzescOd ludzi z http://www.riderforums.com/ dowiedzialem sie ze faktycznie luz lozysk na walku rozrzadu powinien wynosic miedzy 0,100 a 0,141mm (wiec nadal sie mieszcze) i ze to "skwierczenie" ktore slysze,nie pochodzi od niego (raczej nie). Macie jakies inne pomysly?Apropos paliwa: leje 95, a spalania jeszcze dokladnie nie sprawdzalem, ale mysle ze miedzy 5-6L (na 12 litrach zrobie spokojnie 200km po tankowaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 5 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2004 Ja tez sie stalem posiadaczem ZR7 z 02'. :buttrock::evil::evil::):P:evil::P:P Calkiem fajny sprzet.Mam jednak male obawy bo jest to moje pierwsza japonia . Teraz mam duzooo czasu na pucowanie i picie piwka z kawka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro76 Opublikowano 6 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 badz spokojny chlopie-wybrales idealnie :buttrock: w tym sezonie zrobilem ponad 6 000 km i moto chodzi jak marzeniepozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chichio Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 moto mi sie bardzo podoba :buttrock:Musze je jeszcze troche dopiescic..ale mamna to duuuzo czasu.Czy maktos z was jakas dokumentacje po polsku/angielsku dot ZR7?Planuje jeszcze kilka delikatnych wizualnych zmian(delikatna szybka ktorej nie moge znalezc.....jakis wydech....). Jakby ktos mogl podac jakies linki lub cos.....:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monka Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 HejPo pierwsze - gratuluje wyboru - motor jest super. :buttrock:jesli chodzi o jakiekolwiek przerobki to polecam www.zr-7.com - jest tam dosc duzo informacji i link do forum - tam tez duzo infoi.ja u siebie mam szybke mala ktora kupilem w louisie za 20 EURO - ale chyba ja sciagne bo naked bardziej mi sie jednak podobaw tym sezonie padlo 8500km i jak na razie nie ma problemow.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość china Opublikowano 10 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2004 Skoro zrobiło się już z tego tematu kółko miłośników zr7 to przyznam, że też się właśnie przymierzam i orientuję u naszych zachodnich sąsiadów. ROzważam czy Kawę czy Bandita. W Polsce nie ma tego sprzętu jeszcze na tyle dużo, żeby trafić coś ciekawego( Zr7). Myślę o wersji N, dajcie znać na co uważać przy zakupie. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi