Skocz do zawartości

masakry z zaplonem ciag dalszy tym razem impulsator ??

Gość Rysiek24
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam w dalszym ciagu mam slaba iskre spodziewalem sie ze to modul zaplonowy ale po wymianie czyli 160 w plecy iskra dalej jest slaba zbyt slaba aby odpalic mieszanke w nocy jest fioletowa w dzien prawie jej nie widac zostaje wymienic impulsator ale jak dziala impulsator doczytalem sie ze jest tam czujnik obrotowy halla i dioda zenera czy jest mozliwe aby gdzies tam wcinalo prad lub mialo problemy z jego przeplywem nie wiem co robic odlaczylem impulsator od modulu nastepnie przylozylem kabel zielony z modulu do masy (tak jak jest to opisane w ksiazce tylko bez calkowitego odpinania impulsatora) i iskra sie pojawia ale taka jak opisalem na poczatku a wiec impulsator byl odlaczony od reszty i nie wcinal pradu tak wiec nie wiem sam co juz robic impulsator wzmacniaczem nie jest (chyba) wiec co do jakosci iskry chyba nic nie ma bo zdaje sie ze to jest rodzaj przerywacza tylko inaczej zbudowanego wszystko pozostale zmienialem cewke kabel fajke , kilka swiec w tym 2 nowe to juz caly uklad zaplonowy poza impulsatorem moze ktos mial jakies przygody z zaplonem elektronicznym ??? pomozcie po moja eta powoli staje sie naprawde drogocenna :) ;)

w tym miesiacu nakupowalem pierdul na kilka stow i wyglada ze to nie koniec ;) ;)