creawe Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 (edytowane) Witam mam okazje do kupienia YAMAHA yz250f 2009r . obecnie jeździłem ktm 125sx 03r , mam pytanie czy yamaha poradziła by sobie także w enduro? mowa tutaj o wypadach w las , plaża , pola? czy tylko było by to katowanie maszyny? jak wygląda z power parts w yamaha? Edytowane 8 Stycznia 2012 przez creawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Na pewno lepiej sobie poradzi niż sx. Części jak to określiłeś power parts u yamahy nazywają sie GYTR, ale podobnie jak w przypadku ktm są to części robione przez innych producentów z innym logiem i średnio 20-30% droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creawe Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) kilka pytańyamaha wprowadziła już wtrysk w yz250f?eksploatacja - z tego co znalazłem na forum 100-120mg tłok 2 tłoki korba itd.. co jaki czas regulacja zaworów? , widziałem tutaj różne wypowiedzi ..jakie są zbliżone koszta za regulacje zaworów w serwisie yamahy ? Edytowane 9 Stycznia 2012 przez creawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Wtrysku jeszcze nie ma , co do tłoka to 100 mth to max, 80 mth to taki bezpieczny limit. Zawory tak co ok 20 mth, ale ja np zaglądam sobie co każdą zmianę oleju czyli ok 8 mth, Dużo roboty z tym nie ma bo wystarczy zdjąć bak , pokrywę i można mierzyć. Co do kosztów regulacji to nie wiem jak serwis yamahy, ale taki zwykły serwis moto weźmie coś koło 100 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi