DziKuSsS Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 WitamPosiadamy dwa motocykle Mikilon 250 cross bez prawa do rejestracji.Jeden jest syna drugi jest mój i możemy wyrazić opinię o nich po rocznej eksploatacjii.Z wyglądu podobny jest do yamahy yz i prawie wszyscy ogladajacy są przekonaniże oglądają yamahę yz dopuki nie wyciągnę ich z błędu , że jest to podróbka yamahy.Nakrętki nie sprawdzałem , czy się odkręcają , zaraz każdą widoczną nakretkęodkręciłem i skreciłem dodając klej do śrub (niebieski jest w castoramie).Po takim zabieguśruby się nie odkręcają .Przed każdym wyjazdem trzeba kontrolować naciąg łańcucha , a co trzeciwyregulować i sprawdzać dokręcenie tylnej zębatki.Przy ekstremalnej jeżdzie po górskimpotoku mogą wysiąść łożyska tak w przednim lub tylnym kole(łożyska w kołach były wymieniane)Silnik tak w jednym jak i drugim po trzech miesiącach eksploatacjii zacząły gasnać na wolnychobrotach i zaczeły się pojawiac problemy przy rozruchu , LECZ WINA OKAZAŁA SIE PO MOJEJ STRONIE!Zawory tak ssące jak i wydechowe nie miały kompletnie luzów i motocykle paliły z trudem przyniedomkniętych zaworach a na wolnych obrotach samoczynnie gasły.Po wyregulowaniu i ustawieniutroszkę większych luzów na ssącym 0,07 a wydech 0,1 osiągnęły większą moc .Przy komfrontacji z firmowymi motocyklami starszymi konstrukcjami yamahy nawet do 300ccmnie dawałem im żadnych szans , przechodziłem koło nich tak w terenie jak i na asfalciejednak nowe yamahy np.wr250f na asfalcie odjeżdzały .Ogólnie powiem ,że jestem zadowolony z tych motorów , zjezdziliśmy z synem na nich całe Gorce ( prawiecodziennie)i nie mieliśmy w terenie żadnych problemów .Motocykle nie były w zadnym serwisie , raz miaływymieniony olej i tyle.pozdrawiam Mógł by mi pan powiedzieć gdzie pan kupuje części, bo mam taki motocykl ale nie mogę znaleźć części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi