Skocz do zawartości

[SPRZEDAM] Kawasaki GPZ 500 S - Warszawa

oRRzech
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam do sprzedania motocykl Kawasaki GPZ 500 S w oryginalnym niebieskim malowaniu.

Motocykl używany był przeze mnie od kwietnia tego roku. Niestety z różnych względów bardzo mało nim jeżdżę, a szkoda żeby stał nieużywany. Od początku nie miałem z nim żadnego problemu, wystarczyło tylko smarować łańcuch i lać benzynę ;).

Nie chcę się spierać czy licznik był kręcony czy nie, ponieważ nie znam żadnej wróżki ;). Aktualnie wskazuje niecałe 36 000 km. Osobiście przejeździłem na nim tyle co nic bo ok. 1 500 km (przypominam, że według „serwisówki” wymiana oleju wraz z filtrem co 10 000 km, a przegląd 5 000 km). Poprzedni właściciel deklarował, że przez 2 sezony zrobił 2 500 km więc również malutko. Zaraz po kupnie przeszedł serwis (kosztowało mnie to około 1000 zł) i zrobione zostało:

- Wymiana oleju silnikowego ( Motul 10W40)

- Synchronizacja gaźników

- Wymiana filtru oleju Hiflofiltro HF303

- Wymiana filtr powietrza HIFLO HFA2503

- Wymiana oleju w amortyzatorach (Motul Fork Oil 20W Heavy)

- Wymiana Świec (NGK DR9EA x 2)

- Wymiana Fajek (NGK XB-05 F x 2)

- Wymiana płynu hamulcowego

- Wymiana płynu chłodniczego

- Regulacja luzów zaworowych

- Wymiana akumulatora

Zamontowałem również przyciemnianą szybę w kolorze niebieskim (cena 140 zł). Dodatkowo zainstalowane jest akcesoryjne siedzenie, które wygląda dużo ładniej niż fabryczne. Oryginalną szybę oraz siedzenie na prośbę dorzucam gratis.

Od strony technicznej motocyklowi nic nie można zarzucić. W każdej chwili możemy podjechać do mechanika aby go obejrzał i ocenił. Aktualnie przednie klocki nadają się do wymiany. Opony spokojnie dadzą radę do końca tego sezonu i połowy następnego lub może i dłużej (zależy ile kto jeździ). Napęd w jest dobrym stanie. Nigdy go nie katowałem, ani nie wkręcałem na wysokie obroty na zimnym silniku.

Motocykl mogę polecić każdemu na pierwsze moto. Jest dość lekki i zwrotny, bez problemu nadaje się na miasto. Dzięki owiewce doskonale sprawdza się również w trasie przy większych prędkościach. Spalanie w mieście ok. 5l/100km czyni go dosyć tanim w eksploatacji.

Niestety czas na minusy. Poprzedni właściciel miał małą wywrotkę. Został przerysowany tłumik oraz pęknięta przednia owiewka, która została pospawana (widać na zdjęciach). Nie bawiłem się w malowanie, ponieważ wg mnie jakoś strasznie nie rzuca się to w oczy. Dodatkowo lewa kierownica jest delikatnie wygięta. Praktycznie tego nie widać i nie czuć, dlatego jej nie wymieniałem. Na allegro można kupić za ok. 60 zł jakby komuś bardzo to przeszkadzało. Wiadomo ze sprzęt ma swoje lata dlatego widać na nim normalne ślady użytkowania, czyli drobne ryski itp. Ubezpieczenie ważne do stycznia 2012, a przegląd do maja 2012. Cena do delikatnej negocjacji.

Motocykl jest garażowany niedaleko centrum Warszawy. Wszelkie pytania proszę kierować na maila [email protected] lub na telefon 694-084-111 (nie odpowiadam na sms).

Link do aukcji:

http://allegro.pl/kawasaki-gpz-500-s-i1788546243.html