MarcMarc Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Im czlowiek starszy tym trudniej przychodzi mu nauka. ale co Ty na ten temat mozesz wiedziec. :flesje: Zasadniczo to dobrze, że istnieją rózne poglądy na jeden temat :) Dodam tylko, że zaczynałem od CB500, więc nie to, żebym nie rozumiał Twoich argumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Kupuj litra i realizuj marzenia. Ewentualnie będziesz mało gazu dawał.Ode mnie dostaniesz pozamykane opony w prezencie. :icon_biggrin:To nie sprawiedliwe, ode mnie za takie same wziąłeś pieniądze. Przykro mi. :sad: Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss752 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Macie racje, odwiedze kilka salonów i bedzie łatwiej podjąć decyzje.Dzieki za podpowiedzi i wskazówki wezme na pewno pod uwage. chłopaki widzę ,że zaczyna sie między Wami robić gorąco, a nie o to mi chodziło:) Jeden kolega napisał, że mam prawie 40-ke i dzieci wiec rozumu mi nie brakuje. Zgadzam się z nim bo mam zupełnie inne podejście do motocykla jak miałem powiedzmy te 15-lat temu i co najważniejsze czuje OGROMNY RESPECT, tym bardziej że miałem przerwę. Nie chce kupować np. Fazera bo jeździłem kolegi(nakedem) i po wyżej 130 przyjemnośc była żadna, z owiewkami znowu mi sie nie podobaja(wizualnie mało agresywne). Nie bede napewno kupował litra bo mi nie potrzebny, w zupełności satrczy mi 600( i tak duzo jak na początek wiem). Dzieki za link do stronki , gdzie moge sie porównac fajna sprawa. Narazie staneło jednak na GSX-R 600 od 2005r. Są w rosądnych cenach(tańsze niż np.R6) i co najważniejsze bardziej mi sie podobają. Myślę że w dużo w tym racji, że zabić sie można nawet na 250-ce i zgodzę sie, że technika prowadzenia jest też znacząco różna, ale nie chce po sezonie sprzedawać bo mi wiało w dynie, albo będę srednio zadowolony. Wiem, że każdy chce mi doradzić jak najlepiej i każdy ma inne doświadczenia dlatego Wam dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wróbel Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 (edytowane) Idąc tym tokiem rozumowania, czyli, że wolisz 600 od litra to ja na Twoim miejscu skłaniałbym się do litra. O ile oczywiście MUSISZ kupić sobie sporta. Polecałbym Ci litra z tego wzgledu, że jest bardziej przewidywalny i bardziej liniowo oddaje moc. To tak w kwesti 600vs1000. Poza tym, naprawdę - GSX650F ma wystarczająco dużo mocy i bedziesz miał wrażenie, że to jest Potwór nie do ogarnięcia niemalże przy Twoich umiejętnościach i karierze na ETZ 250 (nie jest to złośliwe). Pozdrawiam! Edytowane 1 Lipca 2011 przez Wróbel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss752 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 dobra powiem tak, w czwartek mam egzamin na A, pierwszy raz zdawałem 93, heheh na Mińsku(zdałem oczywiscie za pierwszym razem, ale potem musiałem oddać prawko(nie będę zdradzał szczegółów, ale nie za punkty:)) po pierwszej jeździe 250 yamahy(taka jak na egzaminie) , koleś powiedział że nie może patrzeć jak sie męczę na placu i powiedział, że moge spokojnie iść na egzamin(reszte godzin przejeżdże po torze i poznam różne techniki jazdy( chłopak który mnie szkoli jeździ od dzieciństwa na motocyklach, a obecnie jeździ Suzuki GSX-750 rocznik chyba 2010, więc nie jest to gość z Ośrodka gdzie egzaminują ludzie którzy czasami o motocyklu pojecia nie maja. Troche jeździłem i cos tam zostało, a moze mam to w genach? Nie będe kupował przecież jakiegos Gs-a 500 i sie uwsteczniał. Zreszta kupuje motocykl na jakies przynajmniej 3-4 lata, więc myślę że GSX-R 600 no to dobry wybór chyba że w dobrej cenie kupie cos mocniejszego, ale nie upieram sie i jak mówiłem nie jest to moim priorytetem. Kolega Wróbel napisał że jeżeli wybierać 600 vs 1000 to lepiej litra, zgadzam sie równiez z jego wypowiedzią tylko ze cena jest wyzsza czasami nawet sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss752 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 od razu tak złośliwie, jeździłem Fazerem gdzie było 98KM i R6 gdzie było 120KM, więc znam potencjał potocykli a kto powiedział, że zaraz muszę odkręcac do końca? przecież to ma mi sprawiać też radosć a nie będe popierdzielał 200 z duszą na ramieniu i czekał aż coś z lasu wybiegnie, no chyba że chce mieć pełne gacie tak jak napisałeś:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcMarc Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) Nie nie, argument 'a kto powiedział, że zaraz muszę odkręcac do końca?' oznacza na tym forum koniec dyskusji. Coś jak wspomnienie o nazistach (dla niekumających o co chodzi, poleacam http://www.wisegeek.com/what-is-godwins-rule-of-nazi-analogies.htm). Edytowane 2 Lipca 2011 przez MarcMarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss752 Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 masz rację nie ma co drążyc juz tego tematu, myślę że mozna zamnkąć wątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss752 Opublikowano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Stanęło na GSX-R 750 K6, bardzo fajna w prowadzeniu z elastycznym silnikiem, taki kompromis miedzy 600 a litrem. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne co prawda dopiero zaczynam 3 miesiąc ale troche juz nawinąłem. Pogoda narazie dopisuje. Pozdrawiam i dzięki za rady i wskazówki Wszystkie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi