maza Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Witam. Wymieniłem olej w amortyzatorach w moim Marauderze VZ800 i pojawił się problem. Przednia prawa laga wydaje dziwne dźwięki. Gdy na hamulcu dochodzi pod koniec zakresu słychać pstryknięcie ( nie wiem jak to nazwać ) gdy się cofa to jest drugie. Dzieje się to tylko w jednej. Nie wiem jaki był wcześniej olej. Chciałem twardsze zawieszenie i wlałem olej 20W. Instrukcja serwisowa podaje 15W. Wlane było 838 ml w każdą lagę tak jak powinno być. Co może być tego przyczyną. Doprowadza mnie to do szału w czasie jazdy. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 a dojdziesz? trzeba by lagi rozebrać i je obejrzeć ewentualnie mogłeś coś źle złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubuss Opublikowano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 moze sprezyna zle przymocowana i poprostu podkoniec przeskakuje i jest pstrykniecie albo zle w pulce jest obsadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maza Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 moze sprezyna zle przymocowana i poprostu podkoniec przeskakuje i jest pstrykniecie albo zle w pulce jest obsadzona Problem jest w prawej ladze. Udało mi się dorwać drugiego marude i podmienić lagi - tylko dolne części no i po wymianie nie stuka. Moja po wsadzeniu pstryka i nie wiadomo co. Metaliczny dźwięk. Niby wszystko dobrze złożone według serwisówki. Nie mam pojęcia jak rozebrać tą lagę aby coś nie uszkodzić. Wszyscy twierdzą , że tam nie ma co pstrykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 moze panewki maja luzy i one tak stukaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba05 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 siemasz,mi pstrykały blaszki po rozebraniu lag i tez szukałem w lagach a okazało sie ze psrykały zle wsadzone blaszki napinajace klocki hamulcowe,tez tylko z prawej strony tam gdzie jest tarcza.a same lagi to bajka. a taki miałem olej w lagach lewa i prawado jednej lagi idzie 840ml.oleju 15W jesli chcecie regulowac twardosc to poprzez dolewanie oleju,lub zmniejszanie poprzez odlanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi