Skocz do zawartości

Wycieczka 300 km Skuterem!!!!!!!

kris2507
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. ostatnio kupiłem skutera toros f16 50cc nówkę (chińczyk)

Na wakacje planuje nim wyjazd do rodziny i nad morze.Chciałbym się dowiedzieć czy mój skuterek pokona tę trasę oraz ile mniej więcej

spali (v max 65-70) żeby go nie przegrzać ,mam w planach kilka postoi. boję się że morze się coś popsuć albo coś dlatego proszę o

opinię doświadczonych:)

Trasa: Bolesławiec-okonek a później do Kołobrzegu. (ok 350 km)

post-54861-0-87263200-1307020137_thumb.jpg

post-54861-0-24457400-1307020152_thumb.jpg

70km/h to stanowczo za dużo do przelotowej prędkości. Skuter jest chłodzony powietrzem- przez co jesteś skazany na postoje, przy takiej temperaturze jak dziś- Co godzinę..

Sam skuter jest bardzo znany, chińszczyzny teraz jest masę na polskich drogach. Z jednej strony dobrze- młodzi siadają na pierwszy pojazd z silnikiem, zaszczepia pasję do prowadzenia jednośladu...

Proponuję zrobić kilka modyfikacji..

Dziura za kołem, siatkę dać aby kamienie nie wpadały, w środku puścić rurkę nakierowaną na cylinder i mamy dodatkowe minus kilka stopni, założenie chwytaka powietrza...

Trasa: Bolesławiec-okonek a później do Kołobrzegu. (ok 350 km)

Tak patrze na Twoją trase i widze, że zamierzasz pchać się głównymi drogami, gdzie największy ruch. Lepiej odbij w Kożuchowie w lewo, pojedź przez Zatonie, ZG, potem na Zawade i Cigacice. Przed Sulechowem na Poznań, przez Babimost, dojeżdżasz do Nowego Tomyśla. Dalej też powinno być OK.

Dobry pomysł z tym dodatkowym chłodzeniem:)

Z wypowiedzi wynika że raczej da rade przejechać tę odległość.oczywiście z postojami:p

a jaką prędkością powinienem jechać?

Patrz na znaki, one Ci powiedzą ile masz jechać. A jak Twója ninja tyle nie pociśnie to oblicz sinus(prędkość znaku)*70 i będzie :lalag:

Nie no, tak na poważnie to nie wydaje mi się, żeby ten chinol poleciał więcej niż 60km/h. Chyba, że go ztuningujesz, nie wiem, świece wymień np. Dawaj mu ciągle na maxa manetkę i tyle ;) Chociaż nie ręczę, że Ci nie wybuchnie po 100km :D

'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...'

Bez problemu dasz rady. Pytanie czy Twój tyłek da radę :P

Jestem wysoki, mam ponad 190cm wzrostu. I gdy siedzę na skuterze, nogi mam w kierownicy, i to dosłownie.. Najgorsze były zakręty na skuterze..

Około 60km/h i powinno być okej.

ALt dobrze mówi. Raz tamujesz ruch, Druga sprawa, niebezpieczeństwo. Co innego jechać bocznymi drogami, majestatycznie podziwiając widoki Polszy ;P

Wjebiesz się w dziurę przy 50km/h i koniec trasy. Chinol nie wytrzyma takiego uderzenia. Poważnie Ci mówię, ja bym odpuścił wycieczkę na skuterze. 300km trasy? Prędkość 45-60km/h, wychodzi 6-7 godzin. Nie no powodzenia :notworthy:

P.S. 350 km ?! masakra :D

Edytowane przez rexar

Tak patrze na Twoją trase i widze, że zamierzasz pchać się głównymi drogami, gdzie największy ruch. Lepiej odbij w Kożuchowie w lewo, pojedź przez Zatonie, ZG, potem na Zawade i Cigacice. Przed Sulechowem na Poznań, przez Babimost, dojeżdżasz do Nowego Tomyśla. Dalej też powinno być OK.

Ja jechałem nim już 75 i dochodziło do 80 , ale tak to nie pojadę bo zaraz się zgrzeje albo coś.z tego co widzę to prędkość powinna być ok 60 km/h i tak będzie najlepiej:) A jeżeli chodzi o drogę to tak jak napisał kolega wyżej:

Lepiej odbij w Kożuchowie w lewo, pojedź przez Zatonie, ZG, potem na Zawade i Cigacice. Przed Sulechowem na Poznań, przez Babimost, dojeżdżasz do Nowego Tomyśla. Dalej też powinno być OK.

tak będzie lepiej dla mnie i innych kierowców:P

Nie ważne czym ważne jak...

Co powiesz o Mnichu, który był na Gibraltarze, Nordkkampie, Maroku, Malutkim rometem 125?

Ważne że chłopak chce jeździć ;)

Że jest nienormalny.

Nie skreślam Cię kris2507, pomysł jest jaki jest - wykonanie zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Ja przedstawiłem swoje zdanie na temat tej wycieczki i w/g mnie jest więcej PRZECIW niż ZA. Jeżeli mocno chcesz się wybrać tym skuterem to jedź, zwiedzaj, przeżyj "coś". Wrócisz zdasz nam relacje jak było - sam jestem ciekawy jak to będzie.

Powodzenia, pzdr.

Wrócisz zdasz nam relacje jak było - sam jestem ciekawy jak to będzie.

O, Tak bloga prowadzić nie musisz, ale jakaś relacja z fotkami to się należy, co do speeda to 55-60 Km/h max powoli z przerwami co 50 km a dasz rade :icon_mrgreen:

DUCATI nie są takie złe :)

W takim razie jestem również nie normalny ;)

Mając 16 lat, pojechaliśmy z kumplem na mazury. Prędkość przelotowa rzędu 70-80km/h.. W ciągu całego dnia zrobiliśmy ponad 500km.

Sprostuję: Nie jestem świrem, tylko pracuję na ciekawe wspomnienia..

post-54711-0-04609300-1307037061_thumb.jpg

post-54711-0-02048300-1307037073_thumb.jpg

post-54711-0-97846300-1307037086_thumb.jpg

fajna wy... wy... wyprawa.

Bo chinolem 500km to już wyprawa, nie wycieczka, to jak japońcem kilka tysięcy.

Trzymaj się, dasz radę.

Tylko nie pałuj za mocno co by sprzęt wytrzymał. Co jakiś czas sprawdzaj czy wszystko trzyma się kupy :lalag:.

I omijaj główne drogi.

I napisz coś potem :smile: