Skocz do zawartości

ECU Flash

Carry
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko, razem z kumplem zabralismy sie za flashowanie ECU, zrobilismy troche testow i doszlismy do wniosku ze warto wyjsc z tym do ludzi:)

Sama idea Ecu Flash'a to zmiany w pliku wsadowym, bez dodatkowym urządzeń. Wysyłasz nam swoje ECU a my odsyłamy ci przerobione przez nas pod twoje dyktando:)

Na chwile obecną jesteśmy w stanie zrobić te oto rzeczy:

- TRE, które nie zakloci pracy oryginalnego wyswietlacza biegow

- Wgranie map paliwa przygotowanych zgodnie z mapami stosowanych do Power Commandera III i V

- Przestawienie wiatraka na włączanie się i wyłączanie się wg innej temperatury np. 100 C i 95 C

- Zdjęcie ograniczników prędkości

Metoda jest bezinwazyjna, po otrzymaniu ECU wkładasz go z powrotem i jazda:)

Póki co jesteśmy gotowi od ręki przeprogramować te modele:

GSXR 1000 05-XX

GSXR 750 08-XX

GSXR 600 08-XX

Hayabusa 02-XX

Bking

Trwają ostatnie testy oprogramowania do 600/750 06/07 więc te modele będaą gotowe do flashowania w przeciągu paru tygodni:)

Z racji że to początek i pewnego rodzaju rozkręcanie całej zabawy, koszt takiej usługi to 150 zł, w tej cenie zrobimy 10 ECU, potem cena wzrośnie do 250 zł.

Możliwe ze wprowadzimy zroznicowanie cenowe na bazie wymagan klienta ale tak jak mowie poki co to takie plany:)

Jesli sa zainteresowani to zapraszam do kontaktu przez PW, dogadamy szczegoly i wszystko ustalimy. Jesli macie pytania to smialo piszcie postaram sie odpowiedziec na wszystkie:) Mozliwe ze z czasem rozwiniemy nie tylko modele ale rowniez wachlarz usług:)

• 2 tygodnie później...

Siemanko, pierwsze testy naszej uslugi przeszly wymagajace testy;)

Na pierwszy ogien poszedl 1000 K5 uzytkownika tomek77 z gsxr forum. Potrzebowal TRE, przestawienia wiatraka o 5 stopni w dól i zdjecia ogranicznikow:)

Czekam na dluzsza jego opinie, poki co napisal mi ze wszystko dziala jak nalezy i czuc wieksza moc podczas przyspieszania, wyswieltlacz dziala prawidlowo a i kreci sie do samego konca na 6 i idzie ponad 300:)

Moze to skusi pare osob:)

Opinia:

Tomek77 - Witam,jak pisze Carry rzeczywiście skorzystałem z jego usługi i jak na razie nie żałuję,choć obawiałem się czy moto odpali po tej wycieczce ECU do Warszawy . Przeprogramował mi wentylator-włączanie-100-95-wyłączanie,wyeliminował opóżnienie zapłonu na trzech pierwszych biegach i blokadę prędkości max .Co do trzech pierwszych biegów no cóż jest to odczuwalne szczególnie na 2 biegu,ale na pozostałych także . a na 6 przyspiesza praktycznie do odcinki,wyświetlacz biegów działa.Nie zdecydowałem się na wgranie innej mapy niż seryjna ,ale gdybym mieszkał w Warszawie lub okolicy to pewnie tak.Można by wtedy przetestować kilka map i może udało by się trafić na taką lepszą od seryjnej.Oczywiście ideałem był by wjazd za każdym razem na chamownię i wtedy było by widać jak zmieniła się charakterystyka i moc moto.Może jak zmienię seryjny wydech to skorzystam z tej opcji. Przy cenie 360 zł za XTRE lub 1400 zł za PC myślę że to dobra propozycja.Pozdr.