Skocz do zawartości

Buty enduro - konkurs 1 z 3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przepraszam, że się jeszcze nie przedstawiłem, mam na imię Michał,więcej szczegółów zdradzę wieczorem jak przyjadę z warsztatu i będę miał trochę więcej czasu. (jadę dopieszczać dt po remoncie ;-) )

Do rzeczy.

Nadszedł czas aby zakupić buty na enduro.

Obecnie użytkuję dt 125, ale za rok planuję przesiadkę na xr 400 lub exc 200 i chciałbym to wziąć pod uwagę przy kupnie obuwia.

Wczoraj byłem przymierzać. Do konkursu przygotowałem 3 kandydatów:

Shift Combat - cena około 380 PLN (zazwyczaj okolo 470 PLN), na nodze leżą w miarę dobrze, jednak czuć, że w tych butach czasami można sobie jeszcze krzywdę zrobić. Można delikatnie ruszać nogą.

Diadora Crossbow - cena około 500 PLN. na nodze leżą najlepiej. widać różnicę w ochronie nogi między shiftem.

661 comp II lumberjack - cena około 460 PLN (zazwyczaj ok. 750 PLN). po założeniu tego buta, miałem wrażenie jakbym miał zacementowane nogi. Wygląd najlepszy (tu kwestia gustu), można zapomnieć w tych butach o jakimkolwiek manewrowaniu stopą. Ochrona jest na b. wysokim poziomie. Ogólnie w porównaniu do poprzedników wypada tak jak schleswig holstein obok kutra rybackiego : D

Strasznie się napaliłem na te 661. Ze względu na rabat, wygląd i ochronę. W tym sezonie zamierzam zacząć przygodę z torem, pozatym endurzenie i srednio ciężki teren.

Proszę o pomoc w wyborze.

Z góry dziękuję.

Pozdrawaim!

Michał K.

661 są jednorazowe można by rzec , nie wytrzymają sezonu. U mnie w ekipie 2 osoby mają sixsixone-y, kupili je na początku sezonu tego i teraz wyglądają gorzej niż moje foxy po 3 sezonach, pourywane klamry, pęknięcia tu i ówdzie.. Na twoim miejscu brał bym to co najwygodniej leży na nodze, zobacz jeszcze fox comp5 bardzo fajne buty w fajnej cenie. A tak prawdę mówiąc to dobrą ochronę zapewniają dopiero buty powyżej tysiąca ( seria alpinestara tech 8 i10, sidi crossfire czy oxtary ), sam złamałem stopę w butach sidi saber za prawie tysiaka

• 3 lata później...