Harry_Potter Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 (edytowane) Witam. Jestem nowy na forum i mam 13 lat co widać w opisie. Szukam motoru dla siebie, a nie chcę jakiejś podróbki. Mam 169cm wzrostu i ważę około 60 kg. Znalazłem takie coś: http://moto.allegro.pl/yamaha-tzr-50-i1591293443.htmllubhttp://moto.allegro.pl/tzr-125-50-stunt-yamaha-tuning-gratisy-i1597438577.htmlalbo tohttp://moto.allegro.pl/aprilla-rs50-2002-rok-i1598043982.html Czy to dobry sprzęt? Który jest najporządniejszy? Nie zależy mi na szpanie, tylko na porządnym motorze. Dzięki za odpowiedzi! Edytowane 7 Maja 2011 przez Harry_Potter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 wsk125 i polne drogi :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki69 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Pierwszy i trzeci to mniej więcej to samo. Lepiej wziąć Aprilię bo już zarejestrowana. Drugiego i tak ci nie sprzeda. Poza tym 125/50 nie przejdzie przeglądu. Jak nie chcesz skutera to popatrz za jakimś supermoto, np. DT50 SM, Derbi Senda, CPI SM. Komicznie wyglądają te ścigacze przy sprincie, bo wrzucasz szósty bieg już po 150 metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry_Potter Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 (edytowane) Sorka ale NIENAWIDZĘ skuterów :banghead: WSK też nie pasuje a że 51ccm to to że karta motorowerowa proste i logiczne. Chodzi mi też o budżet, moge kupić dowolny motor do 4 tys, albo mniej. A może macie stronki z fajnymi motorkami do kupienia za taki budżet co? :wink: PS: dlaczego nie? ja dotychczas bez karty na romecie starym popylałem a motor i tak ojciec odbierze :buttrock: Edytowane 7 Maja 2011 przez Harry_Potter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 RSa wygląda zdrowo, kierowałbym się ku takiemu sprzętowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Ja bym uderzał w kierunku Sendy, MX itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry_Potter Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Czyli ostatecznie RS? A co z tą Yamachą Tunningowaną (link nr 2) czyli ta Aprilla najlepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Tej 2 nie bierz nawet pod uwage :) A ta tzr z pierwszego linku tak jak i rs cala lakierowana była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba405 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Takie 125 ccm w dwusuwie może być trochę za dużo jak dla Ciebie. 50 ccm spokojnie Ci wystarczy. Teraz musisz szukać dobrych sztuk;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHLrider Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Może 50ccm wystarczy dla początkujacego ale gdy przejedzie sie kilka razy i bedzie chcial wycisnac v-max z niego to stwierdzi ze nie ma przyjemnosci z jazdy i mu sie szybko znudzi taki motor. Moim zdaniem lepiej troche poczekac i kupic jakas 125 ccm.Mialem stycznosc z Cagiva mito 125 fajny motorek dobrze sie jezdzi jesli ktos szanuje mozna dlugo posmigac na takim moto. Lub jakies supermoto albo w ostatecznosci RS 125.Z 50 ccm jesli juz chcesz to Derbi senda, yamaha DT 50 lub TZR.Rs 50 ma strasznego muła nie polecam. Cytuj Live To Ride, Ride To Live Motocykle to nie wszystko ale bez Nich wszystko jest Niczym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry_Potter Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 (edytowane) A dlaczego nie ten drugi? Chodzi mi o to abym dał radę jeździć a mnie jakoś nie ciągnie do jazdy przy np. 140 km/h a może macie jakieś własne linki do mtorów tego typu do 4000 tysięcy i dał radę go utrzymać i takie tam PS: jeździłem bartonem fighterem 51ccm :crossy: u kolegi i było spoko ale wygląd ten motor ma zjechany i słabą jakość wykonania więc on odpada Edytowane 7 Maja 2011 przez Harry_Potter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki69 Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 (edytowane) Ten drugi to MOTOCYKL zarejestrowany na motorower. Po pierwsze nie przejdzie on przeglądu, który pewnie będziesz musiał wykonać przed rejestracją. Po drugie http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/85088-125-na-50/ Po trzecie jazda czymś takim podchodzi pod fałszowanie dokumentów.Po czwarte, jeśli miałbyś jakiś wypadek to na 101% wyjdzie to, że jest kombinowany a wtedy OC nie działa, sprawa w sądzie, przesunięcie prawka o parę lat. Poza tym, jeśli jego vmax to rzeczywiście 130 km/h to znaczy że szykuje się remont :D Edytowane 7 Maja 2011 przez luki69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry_Potter Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Okay drugi odpada ale może macie jakieś linki co?i co sądzicie o linku 1? czy za tą cenę może się okazać że to podróbka czy coś albo że nie działający sprzedaje? Czy to odpowiednia cena za 11-letni sprzęt bodajże??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi