Kędziora Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Witam!Jak widać jestem nowy na forum i troszeczkę zielony w mechanice motocykli. Otóż mam problem z gaźnikiem, po prostu go zepsułem i podejrzewam, że nie da się go naprawić. I potrzebuje pomocy z kupnem nowego. Nie mam bladego pojęcia jaki mam kupić. Czy ktoś może mi podesłać jakieś stronki z allegro, z pasującym gaźnikiem?Mój motor to tak jak w opisie Honda MB5 czyli 50cm3 Z góry dziękuję Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent 303 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Może po prostu w hondzie zamów oryginalny. Może nie spisuj go od razu na straty pokaż jakiemuś mechanikowi to po samym obejrzeniu powie czy podejmie się naprawy co wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Albo po prostu zobacz nazwę, oznaczenie lub numery tego gaźnika, i szukaj. Próbuj dopasowywać z innych moto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kędziora Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 No gaźnik i tak czy siak, był do wymiany, więc raczej i tak go nie odratuje bo cały cieknie, jakiś zaworek lub dysza, no nie mam pojęcia coś nie trzyma. Gaźnik jest firmy Mikuni. Po prostu potrzebuje osoby, wie jaki zamiennik wsadzić. A co do serwisu to nie sądzę, żeby mieli tak stare części. Jeśli coś to da to zdjęcia wrzucę tego starego. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 http://moto.allegro.pl/wszystkie-czesci-honda-mtx-mbx-mt-mb-nsr-50-80-i1560687409.html Tutaj gość ma gaźnik (oryginał) i nawet króciec jakbyś miał inny, bo widzę że gaźnik masz jakiś "obcy". Zorientuj się tylko czy to jest HM166 (50) czy HM 188 (80). Jeśli byłby nawet od 80 to nie przeszkadza, zakładasz dyszę od 50 lub ciut większe i śmigasz. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kędziora Opublikowano 14 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 http://moto.allegro.pl/wszystkie-czesci-honda-mtx-mbx-mt-mb-nsr-50-80-i1560687409.html Tutaj gość ma gaźnik (oryginał) i nawet króciec jakbyś miał inny, bo widzę że gaźnik masz jakiś "obcy". Zorientuj się tylko czy to jest HM166 (50) czy HM 188 (80). Jeśli byłby nawet od 80 to nie przeszkadza, zakładasz dyszę od 50 lub ciut większe i śmigasz.Niestety nic to nie dało dawno sprzedany . Przeryłem całe allegro i nic.Czekam na dalsze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 http://cgi.ebay.pl/18mm-Vergaser-Vergaserkit-Honda-MB-MT-MTX-MBX-50-80-MB5-/270737830570?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item3f093b72aa Kiedyś czytałem że gość założył gaźnik od Motorynki i latał na takim, może spróbuj i Ty? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi