MarcMarc Opublikowano 27 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Potwierdzam, przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.4motos.pl Opublikowano 22 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Witam,w ofercie mamy wiele firm, a tym Arai. Osobiście jeździłem w wyższych modelach Shark, AGV GP Tech i obecnie Arai.Shark - wieje najmniej.AGV - najcichszy kask jaki w życiu miałem na głowie.Arai - najlepszy kask, jaki mogę sobie wyobrazić. Odnośnie wczesniejszych postów:- kask bardzo lekki- szybka paruje, przydatny jest pinlock- kask nie jest aż tak głośny po umiejętnych uszczelnieniach- w kasku podwiewało - do czasu - wyjasnienie poniżej- najbezpieczniejszy kask wszech czasów od dwóch lat - w przendiej cześci wstawili płytke z kasków F1, przez co kask spełnia wszystkie normy, w tym najbardziej wymagającą SNELL- zawodnnicy motogp używają dokładnie tych samych kasków, co możesz kupić w sklepie - chyba zadna inna firma nie może się tym pochwalić. Problem z podwiewaniem - na początku dosyć poważny, przez co kask był głośniejszy, zimny ale najgorszym bylo wianie prosto w oczy. I to nie jest wina zadnych wlotów szybki jak wcześniej napisano. Jeśli dolny wlot w szczęce otworzymy do połowy (1 stopień) to podwiewanie zmniejsza się znacznie - dziwne, ale prawdziwe. Po moich zmaganiach z podwiewaniem, skontaktowałem się z ARAiem i ich odpowiedzi zmieniły mój kask. Po pierwsze - nieszczelność szybki. Być może i wydawałoby się, że wszystko przylega idealnie - ale tak nie jest. Najlepszy test to próba włożenia cienkiej kartki z drukarki od wewnetrznej strony kasku pomiędzy szybkę a uszczelkę. U mnie w dolnej części szybka nie przylegała (pewnie była szczelina 0,1 mm ale przy prędkościach to robi swoje. Szczelność szybki można wyregulować na mocowaniach. Głośność - kask można wyciszyć wkładając warstwę gabki w boczki kasku i przede wszystkim uszczelnienie od wewnętrznej strony kasku otworów, do których są przymocowane mechanizmy szybki. Spoiler - rzeczywiście działa. Mam Kawę Z1000, szybki i otwarty motor. Wszystkie inne wczesniejsze kaski - głowa latala stranie, zwłaszcza jesli plecak zmieniał pozycję. W Arai nawet przy 200 i zmianach pasażera lub moim patrzeniu w lusterko, głowa nie drgnie. Nie widzę wprawdzie żadnej różnicy w jego ustawieniu , ale na pewno działa jakby nie byl ustawiony. Cytuj www.4motos.pl Internetowy sklep motocyklowy. Najlepsze marki w jednym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi