PIONTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 siemkamam problem bo zerwało pierścień na tłoku i niemego kupić nigdzie tłoków i pierścionków.Mam zamiar zamienić się za taki motor i nie wiem czy coś się z wałem nie stało.proszę o najszybszym odpowiedz. to mój 1 temat wiec proszę się nie dopatrywać jakiś błędów lub ze złe umieściłem temat :notworthy: bo ja zarazie jestem mały stuncista :laugh: i mam jawę mustang ale tam brakuje mocy i tys.obrotów :ohmy: a kawasaki ma na liczniku 11 tys. obrotów i one jedzie 140km/h :crossy: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ja rozumiem, młodość i emocje biorą góre, ale tego czytać się nie da . Opanuj emocje i napisz jeszcze raz tak , żeby bylo wiadomo o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIONTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) po prostu ja zamienię się za kawasaki ar 80. I pęk 1 pierścionek na tłoku i porysował cylinder ja zrobię szlif.Ale muszę kupić tłok z pierścionkami. I moje pytanie czy wał mógł się uszkodzić, i gdzie kupić taki tłok bo ja niemego znalez nigdzie takich tłoków lub słyszałem ze wolno z inniego motoru i morze wiecie z jakiego ?? Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez PIONTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 po prostu ja zamienię się za kawasaki ar 80. I pęk 1 pierścionek na tłoku i porysował cylinder ja zrobię szlif.Ale muszę kupić tłok z pierścionkami. I moje pytanie czy wał mógł się uszkodzić, i gdzie kupić taki tłok bo ja niemego znalez nigdzie takich tłoków lub słyszałem ze wolno z inniego motoru i morze wiecie z jakiego ?? Radziłbym się cofnąć do podstawówki. Chłopcze, ogarnij się. Tego czytać się nie da ... A co do wału, to sprawdź czy ma luzy (góra/dół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIONTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 No za pisownie to wybaczcie ja mam dyslekcje. Na wale niema luzow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 No za pisownie to wybaczcie ja mam dyslekcje. Na wale niema luzow. Czyli wał nie został uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIONTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Czyli jak wał jest dobry to od czego mogło pęknąć pierścionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Strasznie rzadki model w Polsce, ja nie znalazłem nigdzie tego czego szukasz w żadnym sklepie, spróbuj w serwisie a jak się nie uda to lepiej sobie odpuść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIONTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Strasznie rzadki model w Polsce, ja nie znalazłem nigdzie tego czego szukasz w żadnym sklepie, spróbuj w serwisie a jak się nie uda to lepiej sobie odpuść A morze sprowadzić z UK tylko ile to wyniesie. Żeby koszty przesyłki nie przekraczały wartości tłoka+pierścionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 No za pisownie to wybaczcie ja mam dyslekcje. Na wale niema luzow.Pewnie chodziło Ci o dysortografię. Co nie zmienia faktu, że masz na pewno jakiś edytor tekstu, który może sprawdzić poprawność pisowni. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIONTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Pewnie chodziło Ci o dysortografię. Co nie zmienia faktu, że masz na pewno jakiś edytor tekstu, który może sprawdzić poprawność pisowni. ja mam dysleksje ale morze nie będziemy się zajmować moimi chorobami :huh: lub slabom ocenom z polskiego :laugh: Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez PIONTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 ja mam dysleksje ale morze nie będziemy się zajmować moimi chorobami :huh: lub slabom ocenom z polskiego :laugh: I edytora tekstu też nie masz? W szkolę pisz sobie jak chcesz. Niestety, jeśli chcesz żeby ktoś czytał Twoje posty radzę sprawdzać pisownie. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Stary, ja to bym Cie z zerówki nie wypuścił , moja 3 letnia kuzynka lepiej się wysławia ... Co do problemu na ebayu angielskim są tłoki ale oversize na 93 ccm koszt z wysyłką do pl ok 40 funtów, więc musiałbyś albo nowy cylinder kupić albo zobaczyć czy da rozwiercić cylinder który masz. Nie zagłębiałem się w problem i nie zamierzam, musisz sam poszukać informacji na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIONTEK Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Dobrze ale już odczep się od mojej pisowni dobra!! Może odpowiesz czemu pierścionek pęk w trakcie pracy silnika :) :dry: Stary, ja to bym Cie z zerówki nie wypuścił , moja 3 letnia kuzynka lepiej się wysławia ... Co do problemu na ebayu angielskim są tłoki ale oversize na 93 ccm koszt z wysyłką do pl ok 40 funtów, więc musiałbyś albo nowy cylinder kupić albo zobaczyć czy da rozwiercić cylinder który masz. Nie zagłębiałem się w problem i nie zamierzam, musisz sam poszukać informacji na ten temat Nie komentuje twojej kuzynki, ale to chyba lepiej nie zamieniać się za kawasaki tylko sprzedać Jawę i kupić jakiś dobry rower. Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez PIONTEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toOczeQ Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Dobrze ale już odczep się od mojej pisowni dobra!! Może odpowiesz czemu pierścionek pęk w trakcie pracy silnika Np. syf który Ci wpadł do silnika, albo już zbyt wyrobione rowki pierścieniowe na tłoku, i nie wytrzymał już tych naprężeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi