Dr@GuN Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Honda VF 750 Sabre Kilka detali dla zainteresowanych: - Silnik v4 (90stopni) chłodzony cieczą, 16 zaworów, 86 koni mechanicznych i ponad 80Nm momentu obrotowego (czyli tyle, co w miejskim samochodzie z silnikiem benzynowym). -Napęd wałem Kardana - jedziemy i nie martwimy się o nic, wystarczy pilnować paliwa w baku :) -Zawieszenie posiada system Anti-trac (podczas hamowania nie nurkujemy, bo blokuje się przednie zawieszenie) -Sprzęgło hydrauliczne z technologią anti-hop. -Komputer pokładowy wykrywający usterki takie jak przepalona żarówka, słaby akumulator czy niski poziom płynu chłodniczego. -Trzy wyświetlacze LCD pokazują poziom paliwa w zbiorniku, temperaturę silnika, godzinę, trip timer czy aktualnie wrzucony bieg. -Przy wyjmowaniu kluczyka kierownica jest automatycznie blokowana. -Przewody hamulcowe w stalowym oplocie. -Z przodu podwójne tarcze hamulcowe. Mechanicznie motocykl jest w bardzo dobrym stanie, wszystko działa poprawnie, łącznie z "komputerem pokładowym". Silnik wkręca się na obroty bardzo dobrze, nie puka, nie stuka, nie kopci. Cały motocykl w oryginalnym malowaniu, jak widać na zdjęciach. Zero ognisk korozji. Plastiki bez zarzutu. Na początku poprzedniego sezonu regulowałem zawory. Jeśli ktoś będzie zdecydowany mogę zdjąć pokrywę zaworów i pokazać krzywki (są w stanie idealnym, co w tych motocyklach rzadko się zdarza). Rok temu byłem zmuszony wymienić akumulator oraz uszczelniacze przedniego zawieszenia, przy okazji wymiana oleju. Od momentu gdy wszedłem w jego posiadanie (październik 2007) przejechałem nim ok. 2000km. W międzyczasie zdążyłem 2 razy czyścić gaźniki (po zimie przyda się kolejne czyszczenie) pozamieniać świece zapłonowe (NGK kupione jeszcze w Niemczech przez poprzedniego właściciela) oraz wymieniać szczotki rozrusznika (początkowo nie udawało się odpalić motocykla przy jego pomocy). Polecam ten motocykl z całego serca, sprzedaję tylko i wyłącznie z powodu przesiadki na coś większego. Zależy mi, żeby szybko sfinalizować transakcję - brakuje mi środków, żeby zrealizować moje nowe motocyklowe marzenie. Zapraszam do obejrzenia motocykla w Ostrołęce po wcześniejszym umówieniu się pod numerem telefonu: 515-236-465. Istnieje możliwość transportu. zdjęcia: http://www.aukcjoner.pl/gallery/004527071,...eria-zdjec.html kwota jaka mnie interesuje to 4500zł, ale, że sprawa jest pilna to prosze dzwonić na pewno się dogadamy :) Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Dr@GuN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi