Skocz do zawartości

Motonautilus - Przemyśl (nautilus)

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że never ending story z tym typem będzie. Gość jest żywcem wyjęty z epoki GS-ów i nie mam tu na myśli motocykli BMW :laugh:

Ostrzegam że zakupy u tego typa to może być niezła trauma. http://allegro.pl/show_user.php?uid=25525494

Zdjęcia na aukcjach orygnałów a wysyłka rękodzieła łowickiego (niedługo z wikliny będzie robił :dry: ) . No ale przecież u tego matacza zdjęcia są tylko poglądowe :laugh:

Dla mało wymagających jego towar jest wystarczający. Najwyżej się młotkiem podegnie i będzie git :biggrin:

Omijać TYPA !

Edytowane przez Ziółek

• 1 rok później...

Witam wszystkich

Temat stary jak widzę, ale komentarze nieodmiennie negatywne.

No to może pod prąd, ale w końcu skoro facet od paru lat istnieje i sprzedaje, to mimo wszystko nie może być do końca taki tragiczny.... W zeszłym roku kupiłem dużą szybę do mojej yamahy xvs1300; mimo wszystkich złych opinii, postanowiłem zaryzykować, bo po prostu jako jedyna w necie mi się podobała. No i złego słowa nie mogę powiedzieć :-). Jakość wykonania, pasowanie mocowań, no właściwie bez zastrzeżeń. Chociaż, fakt, że w rozmowie telefonicznej facet był zupełnie niedzisiejszy i chyba byłem bardzo zdeterminowany na tą szybę, że nie zrezygnowałem.

No, to tak gwoli sprawiedliwości. Znów przymierzam się do jakiegoś zakupu, to może po dostawie skomentuję ponownie.

Ja mimo wszystko rekomenduję produkt, ale bez kontaktu z właścicielem.

• 3 lata później...

Witam wszystkich.

Odświeżam wątek, by przestrzec innych przed tym sprzedawcą.

Niestety dołączyłem do grona niezadowolonych klientów powyższego.

Po pierwsze i najważniejsze to chamstwo i buractwo w stosunku do klienta. Wprost porażajace prostactwo.

Telefon w sprawie zamówionego towaru z mojej strony, gdyż brak jakiejkolwiek informacji o statusie zamowienia w ciągu kilku dni. Pan odebrał i od razu opryskliwym tonem, ze takie sprawy tylko przez mail. Ok. Napisalem. Odpowiedź po ok 11 godzinach, ze paczka wysłana. Dotarła po tygodniu, a w paczce zamiast oparcia kierowcy - oparcie pasażera. No ok. Każdemu się może zdażyć. Dzwonie, wyjaśniam, odsyłam. Czekam na właściwą przesyłkę. Kolejny tydzień mija i nic. Dzwonię, wyjaśniam. Kolejne 2 dni i jest paczka. Nareszcie. Otwieram, wyjmuję przykładam do moto i.... no ni groma nie pasuje. Towar ewidentnie nie od tego modelu. Dzwonię, wyjaśniam i ... dowiaduję się od tego bezczelnego typa, ze to ja nie umiem przykręcić 2 śrubek, że oparcie pasuje do tego modelu i to moje oryginalne siedzenie jest na pewno nieoryginalne, a tylne gmole na pewno też nie takie i przeszkadzają przy montażu (dedykowane do tego moto i zamontowane w 5 minut, spasowane co do milimetra).

Oparcie wykonane byle jak, krzywo. Rozstaw pałąka za duży i przy próbie montażu regulacja oparcie koliduje z oryginalnymi elementami motocykla.

Generalnie cała rozmowa to chamskie i bezczelne odpychanie od siebie odpowiedzialnosci za niezgodność towaru z opisem.

Po dłuższej dyskusji zgodził sie na zwrot, ale po przeczytaniu kilku opinii zdecydowałem, że zbyt duze ryzyko, bo jak oparcie odeśle to z kasą moze być różnie.

Poprawię, przerobię, pokombinuję, zamontuję. Nie o to jednak chodzilo, więc NIE POLECAM tego pseudosprzedawcy.

• Lubię to! 1

• 3 lata później...

Witam, odnoście ich produktów się nie wypowiem ale podczas próby dowiedzenia się telefonicznie czy mogą wykonać gmole do motocykla inne niż w ofercie bo moim zdaniem nie spełniałyby swojego zadania w 100%, to Pan ze sklepu zaczął się nieprzyjemnie i lekceważąco odzywać jak by pozjadał wszystkie rozumy. Jeszcze nigdy nie spotkałem się z tak niemiłą obsługą dlatego nie mogę ich polecić, konkurencja z zagranicy ma jak t-rex ma bardzej przemyślane konstrukcje gmoli. Pozdrawiam

• Lubię to! 1