Skocz do zawartości

Honda MTX

Blaack
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem robiłem w hondzie mtx 200 generalny remont i po złożeniu go odpaliłem pochodził z 5 minut i zgasł odkręciłem świece i była trochę przylana, ale jak ją do fajki podłączyłem i na sucho kopałem to normalnie iskra była, ale przeczyściłem ją wkręciłem i odpaliła na 10 sek i zgasła i tak parę razy było. Następnego dnia stwierdziłem że za dużo paliwa dostaje i zwiększyłem mu dopływ powietrza i ładnie odpalił pochodził parę minut przejechałem się raz później zatrzymałem się i chciałem ruszyć i po dwóch metrach mi zgasł i już nie chciał zagadać. Próbowałem regulować śrubką od bogatości mieszanki, przystawiałem iglice do góry i do dołu i nic nawet nie chciał zagadać. Co może to wszystko powodować?? Z góry dzięki

Wymień świece, pewnie przy składaniu napaćkałeś tam oleju i musi to wypalić, lub po prostu świeca padła.

No troche tam wlałem oleju przy składaniu żeby się wszystko dobrze nasmarowało. Nawet jak za pierwszym razem zapalił to jak ręką przytkałem spaliny to rękę miałem tłusta całą a później już trochę mniej to też związane z tym jest??

Wymień świece odpal i nie gaś od razu, niech pochodzi kilka minut żebyś na zimnym silniku nie jeździł, przejedź sie. To że jest na dotarciu nie znaczy że musisz jeździć jak komarkiem żebyś tylko jej nie przegrzał, niech sie to wszystko wypali i powinno być ok.

Wymień świece odpal i nie gaś od razu, niech pochodzi kilka minut żebyś na zimnym silniku nie jeździł, przejedź sie. To że jest na dotarciu nie znaczy że musisz jeździć jak komarkiem żebyś tylko jej nie przegrzał, niech sie to wszystko wypali i powinno być ok.

Spoko jak wypróbuje to napisze czy sie udało. Dzięki za pomoc