beddie Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Witam grzecznie. Mam nadzieję, że nie poczytane mi to zostanie za nietakt, jeśli poinformuję Was, że robię kursy A (B też) w Krakowie. Póki co, kurs jest pod egidą szkoły jazdy, z którą współpracuję, ale jest przeze mnie prowadzony i opracowany we współpracy i pod opieką Tomka Kulika (któremu niniejszym serdecznie dziękuję za ciągłe zaangażowanie). Wyróżnia się tym, że jest dla ludzi posiadających kategorię "B", więc przepisy traktowane są jako przypomnienie. Na wykładach obsesyjnie wręcz wbijam wiedzę o bezpieczeństwie, mówię o fizyce jazdy motocykla (czyli dlaczego motocykl jedzie, jak skręca itp), płynach eksploatacyjnych i chemii motocyklowej, o ubiorze, jego rodzajach i przeznaczeniu, o butach, kaskach i rękawiczkach. Jest mowa o typach motocykli, ich przeznaczeniu, o wyborze motocykla i jego dopasowaniu, specyfice jazdy lokalnej, turystycznej i sportowej itd., o oponach - indeksach nośności i prędkości, o ciśnieniu, doborze rozmiarów, o akcesoriach, wydechach itd. To tak w dużym skrócie. Praktyka jest kompletnie inna od tego, co najczęściej się widzi w Krk (pomijam naprawdę dobre szkoły motocyklowe, których jest niewiele). Po pierwsze, jeżdżę z kursantem po mieście na jednym motocyklu, po drugie, jest dużo ćwiczeń na placu, które pozwalają opanować motocykl i przełamać lęki, a nie napier..lanie ósemki bez sensu. Jazdy odbywają się na motocyklu 250 ccm, 500 ccm lub słabe 600 i enduro. Oferuję możliwość filmowania i zdjęć, celem analizy błędów. W związku z zapytaniami o możliwość zmiany przepisów na kategorię A i lękiem części znajomych, że nie zdążą, zorganizowałem jesienny kurs - start - 11 października. W razie pytań - chętnie udzielę dodatkowych wyjaśnień - 501 465-106, [email protected] Pozdrawiam, Beddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi