SztandeR Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam. Mam problem ze światłami w Yamahe TDR 125 Belgarda z 1992 roku. Świecą jakoś marnie gorzej niż w moim starym Romku. I co najlepsze najmocniej świecą jak na blacie jest 2,5-3 tys obrotów powyżej i poniżej słabną. Tutaj macie filmik : http://w818.wrzuta.pl/film/4u18O8NXE3d/snc00284 Zastanawiam się nad regulatorem napięcia ale nie wiem czy on ma coś wspólnego ze światłami czy odpowiada tylko za ładowanie akumulatora. A może pożera za dużo prądu i dlatego światła słabo świecą ? Drugie co przyszło mi na myśl to spalona cewka świetlna. W silniku są dwie większe połączone razem i jedna mniejsza. Nie wiem która jest od czego ale wydaje mi się że te większe dwie odpowiadają za światła i ładowanie akumulatora a ta mniejsza za zapłon. Pozdrawiam i czekam na wasze propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi