bronko003 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Witam wszystkich mam następujący problem z moją dt 125r . Motor nie osiąga pełnej mocy, wolno się zbiera na obroty, ale gdy zdejmę dekielek od filtra powietrza dostaje 2 razy więcej mocy. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi93 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Prawdopodobnie zbyt bogata mieszanka paliwowo-powietrzna lub zapchany filtr lub też wszystko razem. 1. Wyczyść filtr powietrza i nasącz w oleju 2. Zdejmij gaźnik, rozbierz, wyczyśc, złóż (to tak profilaktycznie przy okazji) 3. Wyreguluj na nowo ładnie gaźnik. Jeżeli jest to zbyt bogada mieszanka to sprobuj obniżyć poziom w komorze pływakowej. Jeżeli to nic nie da to musisz sprawdzić na jakim rowku jest zawieszona iglica. Wyjściowo powinna być na środkowym. Sprobuj zrobić to co Ci poradziłem i daj znać czy jest jakas poprawa : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Pewnie jeszcze nie wiesz jak wyregulować gaźnik. Zrób to tak: Dysza główna: 210 Śruba mieszanki podstawowej: 1,5 [obr.] Poziom pływaka: 20 [mm] Iglica na środek Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi