kendzierzawy1211 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 witam w crossie mam nowego tłoka i niewiem jak go dotrzec i przez ile mam starac sie jezdzic wolno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McPerry Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 przez pierwsze 3 baki lej większą mieszankę (więcej oleju do benzy) i jeździć normalnie bez szaleństw Cytuj zapraszam serwis motocyklowy www.motor-garage.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzierzawy1211 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 ok dzieki. na ile % moge dawac gazu? ok 70% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Pamiętaj tylko żeby przed jazdą rozgrzać moto, nie dawać mu w palnik póki nie złapie temperatury, nie przegrzać go. Poza tym możesz śmigać normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Podstawa to dobre rozgrzanie moto przed jazda i pilnowanie żeby nie przegrzać silnika podczas jazdy. Jeśli masz tam wsadzoną tuleje to należało by wyjeździć normalnie spokojnie tak z 2 baki, no i możesz troszke wiecej oleju dać do benzyny. Natomiast jeśli masz tam nikasil to wystarczy ok 30-60 min spokojnej jazdy bez przeciągania na obrotach. Ostatnio kolega docierał nowy tłok w yz 125 i robił to ok 40 min: rozgrzanie moto, następnie 10 kółek na torze, krotka przerwa, kolejne 10 okrążeń, znowu krótka przerwa, kolejne 10 okrążeń, długa przerwa na wystudzenie silnika i później już normalna jazda . Dodam tylko że ja swojej yzf-y w ogóle nie docierałem, po złożeniu tylko krótka przejażdżka w celu sprawdzenia czy wszystko jest ok i tyle i jak narazie przez ok 65 mth nie było żadnych problemów pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzierzawy1211 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ok dzieki bede sie tego trzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi