Sawyerek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam, mam Gilerę Stalkera 50 z 2007 roku. Skuter stał przez ostatnie trzy miesiące nieruszany w garażu i nie chce odpalić. Nie jest to akumulator, bo rozrusznik działa (po zimie jak się prawie rozładował to nawet nie ruszał rozrusznika, ale z kickstartera od razu odpalił). Z kopyta też nie chce odpalić, przy czym w momencie jak próbuję kickstartera to zaczyna wyciekać paliwo gdzieś w okolicy tylnego koła. Powiem szczerze, że się totalnie nie znam na skuterach, przez ostatnie dwa lata lałem do niego tylko benzynę i olej i robiłem okresowe przeglądy. Niestety gwarancja skończyła mu się tydzień temu i od razu taki zonk:/. Będę wdzięczny za wszelkie porady, jeśli potrzebaby jakiś dodatkowych info to pls dajcie znać Pozdrawiam Sawyerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zaworek iglicowy złapał syfu przez co się zatkał i paliwo się dlatego leje. Gaźnik na stół i czyszczenie Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawyerek Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zaworek iglicowy złapał syfu przez co się zatkał i paliwo się dlatego leje. Gaźnik na stół i czyszczenie Dzięki za podpowiedź :flesje: Czy czyszczenie wymaga jakiś skomplikowanych narzędzi i wiedzy czy dam radę sam to wyczyścić, biorąc pod uwagę, że wcześniej nie rozkrecałem go jeszcze? Pzdr sawyerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Nie wymaga specjalistycznych narzędzi troche pojęcia i chęci, co najważniejsze zachować czystość i porządek żeby nic nie pomieszać ani nie zgubić. Wyczyść go całego benzyną i kompresorem i powinno być ok, chyba ze będzie na prawde mocno zasyfiony wtedy carb cleaner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi