spirit Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Witam Motocykl: Honda Seven Fifty, 1995, 60 tyś. Problem: Podczas jazdy zaczyna coś wyć, jęczeć. Problem zaczyna się po przekroczeniu 50 km/h, wyje niezależnie od obrotów i zapiętego biegu, również na luzie. Zaczęło nagle, bez widocznej przyczyny. Do tej pory zostało zrobione/skontrolowane: - nowy zestaw napędowy, prawidłowy naciąg, smarowanie itp. - wymienione łożyska w obu kołach - mechanizm prędkościomierza - wyczyszczony i nasmarowany, sam prędkościomierz i linka też są ok. - łożysko wałka zdawczego - nie stwierdziłem żadnych luzów macając wałek z zewnątrz. - opony Pilot road, tył 90%, przód 50% - równomiernie zużyte, wyglądają w porządku. - żadnych innych problemów, po w/w czynnościach zrobiłem 200km, nie jest lepiej ani gorzej Jakieś propozycje? Mi już się skończyły pomysły. :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 od 50km/h wyje do ilu? Jedziesz ile fabryka dała i tez wyje? Na luzie wyje jak podczas jazdy wrzucisz luz? czy na luzie jak stoisz w miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spirit Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) Aktualizacja: Postawiłem moto na centralce, odpaliłem i trochę pokręciłem - nadal wyje, znaczy przednie koło odpada. Następnie zdjąłem łańcuch z przedniej zębatki i potworzyłem procedurę i.. cisza, znaczy jeśli dobrze kombinuję to problem z tylnym kołem lub napędem? Bo chyba obciążenie silnika tylnym kołem kręcącym się w powietrzu nie robi mu różnicy? Zdjąłem tylny zacisk - też nie to. Ślizgacz łańcucha jest ok, przypominam też że napęd i łożyska w kole są nowe, na starych było to samo. Na słuch nie jestem w stanie powiedzieć skąd ten odgłos dochodzi. Jakieś sugestie? Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez spirit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SwordOfultimate Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) mozliwe, ze lancuch nie idze w jednej linii na obu zębatkach Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez SwordOfultimate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi