Skocz do zawartości

Karta danych, świadectwo homologacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu skupiam całą swoją uwagę na pozyskaniu danych technicznych motocykli do pracy dyplomowej. Od razu dodam, że są to dane na temat położenia środka masy motocykla oraz obciążenie poszczególnych osi motocykla. W wyniku poszukiwań uzyskałem informacje, że takie dane są zawarte w karcie pojazdu, świadectwie homologacji. Dodam jeszcze, że nie są one umieszczane w instrukcjach obsługi, książkach serwisowych, itp. a autoryzowani przedstawiciele marek do których się zwracałem z prośbą o te informacje kwitowali mnie i tyle. Więc sprawę przedstawiam na forum z nadzieją, że uda mi się uzyskać te informacje.

W skrócie potrzebuję informacji zawartych w karcie danych motocykla, świadectwa homologacji na temat położenia środka masy i rozkładu nacisków osi.

Lista motocykli:

skuter Honda SW-T400 (2010 lub 2009)

motocykl classic Triumph Bonneville T 100 (2009,

naked bike Suzuki Bandit 1250A (2010)

motocykla sportowego Honda CBR 600 RR (2009, 2010)

motocykla turystycznego Honda GL 1800 Gold Wing (2009 , 2010)

motocykla turystyczno-sportowego Honda ST 1300 Pan-European (2009, 2010)

motocykla chopper: Harley-Davidson FXSTC Softail Custom

motocykla cruiser Suzuki Intruder M800 (2009 , 2010)

motocykla enduro BMW G650 Xchallenge

motocykla supermoto BMW G 650 Xmoto

motocykla wyczynowego Honda CRF 450R

motocykla czterokołowego Suzuki KingQuad 450AXi (2010)

Może jest/są inne sposoby zdobycia tych informacji. To ja bardzo chętnie je sprawdzę.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Pozdrawiam.