Krzych_Olsztyn Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2004 jakie sa objawy walnietego Kondensatora???? dzisiaj wymuieniłem Kondek i świeczke na nowego izolatora i jest super maszyna przezywa nowa młodość normalnie powerek ze az sam sie dziwiłem ze takiego powerka Ecia ma hehe a wcześniej jakos tak niby jezdzila ok ale brakowalo jej mocy i sie dusila a teraz dynamika znacznie wzrosła bo jeszcze z miecha temu nowy filtr wstawiłem powietrza opiszcie jakie sa objawy gdy jest walniety kondensator bo ja jeszcze wyregulowałem punkt zapłony i teraz normalnie Rakieta :D :D :mrgreen: :) :mrgreen: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2004 czeeez zalozenia to kondensator ma ograniczac iskrzenie stykow przerywacza , co bezposrednio przeklada sie na energie iskry a zatem i moc silnika ... poprostu czesc energi idzie nie na iskre na swiecy tylko na iskrzenie na przerywaczu (kondensator laduje sie podczas rozwarcia stykow a potem oddaje tą energie )zatem generalnie objawy sa takie same jak przy starej swiecy tzn spadek mocy .. wypadanie zaplonow ..itd pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych_Olsztyn Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2004 dziekówa wielka za podpowiedzi i prosze o wiecej hehe jestem pazerny na wiedze techniczna o MZ chyba całe forum przecztałem o MZ hehe pozdro Herflik maszynka działa gites teraz :D :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi