kivi Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Takie pytanie: Link4 twierdzi że muszę udokumentować paragonami czy fakturami zakup wyposażenia motocyklisty, które ewidentnie uległo zniszczeniu przy kolizji. W innym przypadku wypłacą coś uznaniowo. Na kask i buty fakturę mam-ale na kombinezon i rękawice nie-pewnie ich zdaniem jak nie mam to znaczy że ukradłem. Mogą tak zrobić w odniesieniu do szkody na mieniu osobistym? Pisze właśnie odwołanie i muszę mieć pewnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Hej. A może uda Ci się odzyskać te faktury, zawsze możesz podejść do firmy gdzie kupiłeś. Jak jeszcze pamiętasz datę - to i z kserem paragonu nie powinno być problemu, jeśli trafisz na przychylną osobę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 (edytowane) odzyskałem z intermotors fakture za kask i buty. Ale kombi nabyłem na alledrogo, rękawice chyba w motoriście-ale nie zbieram tych kwitków, jestem detalistą i nic nie odliczam. A prawnie jak? przeca chyba można ustalić ile jakaś rzecz jest warta? chyba nie paragon swiadczy o wartości danej rzeczy Edytowane 18 Czerwca 2010 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi