Michalk Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Witam Zapraszam chętnych na wyjazd w Karpaty Ukraińskie i Rumuńskie. Termin 28 czerwie- 4 lipiec. Trasa: http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&...78,14.27124&z=7 Może i link długi, ale do przejechania max 2100-2200km :). Trasę da się zrobić nawet w 4-5dni. 1. Przejazd Karpatami Ukrainskimi do granicy z Rumunią. 2. Powrót północ Rumuni wzdłuż granicy z Ukrainą, napisane od dupy strony: Satu-Mare-Sapanta-Sygiet-leud-przełęcz Prislop-Watra Moldovitei-Sucevita-Nowy Sołoniec- Voronet-Suczawa.Cała trasa ma 444 km ,prowadzi przez najładniejsze tereny Maramureszu i przecina główny łańcuch Karpat Wschodnich na przełęczy Prislop(jednej z najwyższych w Karpatach).Po drodze zwiedzanie Nowego Sołońca-największej polskiej wioski na Bukowinie. Można przejechać 2 przełęczami w okolicach Baia Mare- bardzo ładne drogi.....nie jest to co prawda Transfogarska, ale warto. Edytowane 16 Czerwca 2010 przez Michalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Cześć Michał :buttrock: czym jedziesz ? :icon_twisted: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalk Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Cześć Michał :buttrock: czym jedziesz ? :icon_twisted: :icon_razz: Niektórzy mogą nie zrozumieć żartu. Powiem szczerze, że rozśmieszyłeś mnie do łez :) poczucie humoru z twojej strony jest bardzo istotne dla mnie w mojej obecnej, trudnej sytuacji. Odnoście wyjazdy na forum adv wstępne zainteresowanie zgłosiły 2 osoby. Edytowane 17 Czerwca 2010 przez Michalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha56 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Troszkę późno daliście info o wyjeździe, nie zdążę się zorganizować :( i z urlopem trudno na szybko :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xylo Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 jak znam żarty Rarka :biggrin: to pewnie naprawia Ci moto albo cos w tym stylu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalk Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 jak znam żarty Rarka :biggrin: to pewnie naprawia Ci moto albo cos w tym stylu ;) Myślę, że każdy zna naszego Arka na wylot :) Odnośnie wyjazdu: powiększyła się ekipa, jadą: - Maniek - Karol - Zbyszek - Ja - 2 osoby chętne ze Szczecina, z nimi jeszcze nie wiadomo na 100% Do szczęścia wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Kosa ty masz 26 lat :icon_question: :icon_question: :icon_question: :icon_razz: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalk Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Kosa ty masz 26 lat :icon_question: :icon_question: :icon_question: :icon_razz: W sumie to forum coś źle liczy, powinno być 27, ale 26 lepiej wygląda :) Odnośnie wyjazdy, goście ze Szczecina z ADV odpadli, był z miedzy czasie chętny kolega z Krakowa ( bmw 650gs), ale chyba się przestraszył. Siedzę teraz nad mapą i czytam trochę, gdzie by tu jechać. Myślałem dziś nad trasą i uznałem, ze nie ma co planować drogi. Trasa podana przez Zbyszka jest OK, droga przebiega przez najwyższe i najdłuższe pasma. Mamy dobre mapy, namioty i chyba motocykle więc aptekarski plan nie jest wskazany. Trasa drogami to +- Krościenko- Stary Sambir- Turka- Volovets (Wołowiec)- to ok 460km(od Radomia) myślę że ok 80km po ukrainie w 1,5h się zrobi, więc nocleg wypadnie niedaleko Wołowca. ( 460km) Stąd zaczynają się Zbyszka szczyty a asfalt(teoretycznie) prowadzi przez: (można przed wyjazdem pokręcić się po okolicy albo jechać na zwiedzanie- być może jeden dzień posiedzimy na raftingu jak uda się znaleźć) Wołowiec- ust' chorna (tu Zbyszek może lecieć skurutem na Yasine)- Dubowe(to mi się na mapie podoba)-Rakhiv-Tatariv całość niecałe 300km Tatariv-Verkhovyna- szukanie raftingu :) jeśli się uda to ok, jeśli nie, to jedziemy dalej ( ok 100km) - Verkhovuna- Putyla- Seliatyn-Berehomet lub ( na google maps wygląda rewelacyjnie)- i spokojnie do granicy Po czym zostaje 3-4 dni na rumunię i powrot, zalezy ile w UA zejdzie A Rumunia: Suczawa- jest tam dom Polski, nie wiem czy czasem nie można nocować - satu mare-(droga 17A)-sucevica- campulung-(dużo szutrów wzdłuż drogi dla Zbyszka- widać na google maps, a na mapie oznaczone jako drogi)- borsa-sapanta(wesoły cmentarz)-satu mare i przez Węgry, Słowację do domu na głosowanie jeśli czas pozwoli, Tak naprawdę mozemy pokręcic się wszędzie i zmienić wymyślić nową trasę jak ktoś znalazł gdzieś coś ciekawego. Ale z 2 strony szczerze przyznam, ze nie chce mi się jeździc po miastach i szukać zabytków. Obowiązkowo Polskie wioski- niech ktoś zabierze przewodnik po Rumunii, Rafting zajebisty pomysł a całej reszty radości dostarczą mi góry i spokuj. Poczytajcie więc forum, gdzie warto jechać/nocować. np. Nowy Sołoniec (rum. Soloneţu Nou) – spora wieś w gminie Kaczyka, zamieszkała w większości przez Górali czadeckich. Dom Polski służy nie tylko miejscowym Polakom, przyjmuje także jednorazowo 15 turystów. Gościnę znajdą oni także w wielu gospodarstwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Titi Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Niektórzy mogą nie zrozumieć żartu. Powiem szczerze, że rozśmieszyłeś mnie do łez :) poczucie humoru z twojej strony jest bardzo istotne dla mnie w mojej obecnej, trudnej sytuacji. Strasznie się Raruś wczuł w ten motorek. To już chyba w miesiące idzie. Ciekawe czy się już zorientował że to nie Honda :wink: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Michał, opowiadaj jak było, wrzucaj foty :icon_mrgreen: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalk Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Michał, opowiadaj jak było, wrzucaj foty :icon_mrgreen: Jak tylko odzyskam płytę z fotkami, zapomniałem zabrać od Zbyszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 A po co Ci Zbyszka zdjęcia :icon_question: :icon_razz: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos87 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Tu są filmy z fragmentami naszych przepraw przez rzeki na ukrainie. Część 1: Część 2: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Maniek i reszta, jedziecie jutro w świętokrzyskie po południu :icon_question: :icon_question: :icon_question: Zapowiada się mały off :icon_mrgreen: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos87 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Foty z wyprawy na Rumunie. W formie slajdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi