Skocz do zawartości

YAMAHA TDM850, HONDA DEAUVILLE

kaami112
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko ładnie, pięknie, tylko cena... niestety mam ograniczone fundusze, jak mowilem do 7500. W sumie to zastanawiam sie czy to musi być TDM-ka, może jakieś inne moto pokroju enduro?

W tej kasie faktycznie ciężko będzie Ci znaleźć TDM w miare dobrym stanie. No i TDM to tak mało enduro mają w sobie.

A myślałeś o KLE 500. W tej kasie spokojnie coś znajdziesz i znacznie łatwiej nim zjechać z asfaltu.

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

nigdy nie widzialem na żywo KLE, duże jest? mam ponad 190cm wzrostu i musze sie jakos pomiescic... TDM jest duży, a nie zależy mi aż tak bardzo na jeździe w terenie. Motor musi mieć chociaż sylwetke enduro i musi mieć trwały silnik. Co myślicie o Transalp-ie, albo Cagiva Elephant 750?

Witaj, widzę że jesteś zainteresowany zakupem wysokiego turystyka. Moze zainteresuje Ciebie moj sprzecik jest to BMW F650GS w wersji Dakar. Ja mam 177cm i niestety jest dla mnie za wysoki, na swiatlach musze stac na palcach, jest to moje pierwsze moto przez co nie do konca mam nad nim kontrole. Poza tym planuje zakup jakiegos nakeda. Rocznik 2000r. przebieg 53tys. Jesli chodzi o cene to proponuje Twoje 7.500 za 7.900 dorzuce alarm i oryginalny kuferek.

Problem w tym, ze mieszkam w Gdańsku. Jesli bedziesz chcial zrobic sobie wycieczke do 3miasta to zapraszam:)

pozdrawiam wroobel

BMW raczej nie (do Trojmiasta dalekooooo), a ta yamaha tez do mnie nie przemawia (troche leciwa, do rejestracji...)

Wiesz, że marudzisz ;). Co do Tenerki, to niestety ale w kasie jaką masz młodszej nie znajdziesz. Choć to faktycznie idealnie pod Twój opis tego czego szukasz.

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

wiem, wiem wybrzydzam :biggrin: ale jak kazdy chyba chcialbym kupic motocykl, ktory jest malo awaryjny, ktorym bez problemu bede mogl wyjechac w dluzsza trase... do tej pory jezdzilem na chopperowatych bardziej maszynkach, ale chcialbym sprobowac czegos innego :buttrock: a TDM mi sie zaje..ście podoba, transalp na zdjeciach tez niczego sobie(na zywo nie widzialem), oglądalem tez Cagive Elephant 750(ale wloszczyzna), to samo Aprilla Pegaso, BMW f650 nie wiem nie znam, nie widzialem, Honda Deauville raczej odpada (rozmyslilem sie), Kawasaki KLR (???), DR-ki Freewindy odpadaja raczej, Widzialem jeszcze Triumpha Tigera 900 ale nie wiem jak z czesciami i jak sie trzyma taki motor...

Teraz dopiero marudze :biggrin:

Generalnie powiem tak - rocznik od 1994 w góre, cena do 7500. Szukam, kiedys cos znajde :cool: nie ma pogody wiec nie spiesze sie.

Wogole dzieki bardzo za pomoc i wyrozumialosc :clap:

Spoko, zartowałem z tym marudzeniem. Sam kupowałem nie tak dawno i też potwornie marudziłem. ;)

Cagiva bardzo mi się podoba, ma fajny silnik(Ducati). Co do opinii o włoszczyźnie jedna jest prawdziwa: kłopoty z częściami. Znam to z szukania części do Monstera,. Nawet nie chce myśleć ile trzeba się naszukać czegoś do Cagivy. Natomiast to, że jakby ciągle się psują, to bajka.

Trumph to kawał motocykla. Tu już trzeba mieć sporo wzrostu.

Ja szukałbym pewnie TDM, Trampka albo BMW.

Horb, znalazłem takiego trampka

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1938661

co o tym myślisz? jade jutro obejrzec, moze troche zejdzie z ceny :biggrin:

i jeszcze TDM-ki

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1921908

http://moto.allegro.pl/item1041235090_yama...tan_pilnie.html

Transalp z linka wyzej obejrzany - totalny trup, kopcil jak 25 letnia ciezarowka mojego ojca, silnik jakby lezam miesiac w rzece, ogolnie zastanawialbym sie gdybym mial za niego dac 3000zl.

Jutro chyba bielsko-biala :banghead:

Edytowane przez kaami112

Dziś był Gostyń i TDM z 95 roku. Silnik fajny, ładnie pracował i nie kopcił :biggrin: , cena satysfakcjonująca, ale za to bardzo zniszczony ogolnie (zaniedbany i gleba 100%). Musze przemyśleć. Jutro jade do Bielska Białej, bo dziś juz nie zdążyłem. Jak jutro nie kupie w Bielsku to biore tego z Gostynia, chyba że ktoś ma ciekawsze oferty... Pozdro

Edytowane przez kaami112

Kupiony :biggrin: teraz tylko lekkie poprawki i w droge :buttrock:

A który w końcu? Pochwal się ;)

Kupiłem w Gostyniu TDM z 95 roku. Szlifowana odrapana, ale silniczek jak malinka i za fajna kaske. Lekko ją poprawie i bedzie git. Oglądalem ta z bielska, co mi link podales, ładna ale silnik lekko ulany (chyba miala jakies przedmuchy). Ogolnie musze stwierdzić, że ciezko znaleźć naprawde fajny sprzecik i uczciwego sprzedawce...

Kupiłem w Gostyniu TDM z 95 roku. Szlifowana odrapana, ale silniczek jak malinka i za fajna kaske. Lekko ją poprawie i bedzie git. Oglądalem ta z bielska, co mi link podales, ładna ale silnik lekko ulany (chyba miala jakies przedmuchy). Ogolnie musze stwierdzić, że ciezko znaleźć naprawde fajny sprzecik i uczciwego sprzedawce...

Gratuluje. Szybko Ci poszło to polowanie. Teraz tylko śmigać :crossy: