Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewne pytanie... posiadam Yamahe R1 z 1998roku i ma założony przelotowy tłumik co za tym idzie mam odłączony exup (zresztą i tak silniczek ma zdarte trybiki) i teraz pytanie co zrobić żeby na obrotomierzu nie wywalało mi błędu ? Czy jest na to jakiś "domowy" sposób ? bardzo prosze o poradę.

Pozdrawiam

Witam

Mam pewne pytanie... posiadam Yamahe R1 z 1998roku i ma założony przelotowy tłumik co za tym idzie mam odłączony exup (zresztą i tak silniczek ma zdarte trybiki) i teraz pytanie co zrobić żeby na obrotomierzu nie wywalało mi błędu ? Czy jest na to jakiś "domowy" sposób ? bardzo prosze o poradę.

Pozdrawiam

"odlaczony" exup ? wydaje mi sie ze powinienes wyrzucic zawor z kolektora a reszte podlaczyc tak jak bylo zeby blad nie wyskakiwal

No i wszystko jasne! Mój anioł stróż może szybciej, Fazer nie jest zablokowany, na pewno ma tysiąc i nie nalałem ropy zamiast benzyny ;)Otóż, nie wiem z jakiej przyczyny, jedno kolanko od linki EXUPu, było wykręcona na lewo zamiast na prawo, a potem linka wygięta mocno w prawo, pękł pancerz i linka uległa przetarciu, a druga linka ustawiła zawór w pozycji zamkniętej. Motorek chodził jak TIR na hamulcu górskim, dzisiaj wywaliłem linki, ustawiłem EXUP w pozycji otwartej i ... nie ta maszyna!!! 220 km/h to chwilunia i koło cały czas podrywa do góry. W poniedziałek zaniosę linki do gościa, który je dorabia i zobaczymy jak będzie śmigać ze sprawnie działającym EXUPem, ale pewnie lepiej :) I tak już jest dobrze. Pozdrawiam.

Edytowane przez kacper1r6

No ok rozumiem, ale silniczek exup mam podłączony tylko trybiki są w nim zdarte i przeskakują. Czy może nie ma to nic do rzeczy, a winny jest jakiś lużny kabel? chociaż silniczek exup normalnie kręci tylko nie ma linek więc kręci samym kółkiem no i przeskakuje. Więc silniczek jest podłączony, ale bład pokazuje.