Blackdevil Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam Mam pewne pytanie... posiadam Yamahe R1 z 1998roku i ma założony przelotowy tłumik co za tym idzie mam odłączony exup (zresztą i tak silniczek ma zdarte trybiki) i teraz pytanie co zrobić żeby na obrotomierzu nie wywalało mi błędu ? Czy jest na to jakiś "domowy" sposób ? bardzo prosze o poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper1r6 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 (edytowane) Witam Mam pewne pytanie... posiadam Yamahe R1 z 1998roku i ma założony przelotowy tłumik co za tym idzie mam odłączony exup (zresztą i tak silniczek ma zdarte trybiki) i teraz pytanie co zrobić żeby na obrotomierzu nie wywalało mi błędu ? Czy jest na to jakiś "domowy" sposób ? bardzo prosze o poradę. Pozdrawiam "odlaczony" exup ? wydaje mi sie ze powinienes wyrzucic zawor z kolektora a reszte podlaczyc tak jak bylo zeby blad nie wyskakiwal No i wszystko jasne! Mój anioł stróż może szybciej, Fazer nie jest zablokowany, na pewno ma tysiąc i nie nalałem ropy zamiast benzyny ;)Otóż, nie wiem z jakiej przyczyny, jedno kolanko od linki EXUPu, było wykręcona na lewo zamiast na prawo, a potem linka wygięta mocno w prawo, pękł pancerz i linka uległa przetarciu, a druga linka ustawiła zawór w pozycji zamkniętej. Motorek chodził jak TIR na hamulcu górskim, dzisiaj wywaliłem linki, ustawiłem EXUP w pozycji otwartej i ... nie ta maszyna!!! 220 km/h to chwilunia i koło cały czas podrywa do góry. W poniedziałek zaniosę linki do gościa, który je dorabia i zobaczymy jak będzie śmigać ze sprawnie działającym EXUPem, ale pewnie lepiej :) I tak już jest dobrze. Pozdrawiam. Edytowane 14 Maja 2010 przez kacper1r6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackdevil Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 No ok rozumiem, ale silniczek exup mam podłączony tylko trybiki są w nim zdarte i przeskakują. Czy może nie ma to nic do rzeczy, a winny jest jakiś lużny kabel? chociaż silniczek exup normalnie kręci tylko nie ma linek więc kręci samym kółkiem no i przeskakuje. Więc silniczek jest podłączony, ale bład pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi