Skocz do zawartości

Polerka Dekli

Budzik-WGR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No własnie chodzi mi o polerke deki od silnika Czym i jak to robicie??? (Ja Papier scierny + Pasta polerska) Dopiero wczorej zaczełem (prawie nic nie zrobiłem bo czasu nie miałem)

Interesuje mnie do jakiego efektu mozna w ten sposób dojsc (chetnie widziene fotki takich dzieł)

Z Góry dzieki!!! :) :) :)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Witam...

Kiedyś na forum był podobny temat a chodziło dokładnie o polerke felg oto link http://motocyklisci.riders.pl/viewtopic.php?t=8519 według mnie najlepszy sposób opisał viperPL najpierd dopracowac papierem różnej grubości w zależności od stanu powłoki..czy są dyże rysy czy nie....a później pasta polerska albo kostki polerskie i efekt jest piorunujący zreszta widać to dokładnie na zdjęciach mz vipera...

A co do zdjęc to efekt pracy sam zobacz i oceń:)

Pozdrawiam

Hubert

No Ja tą Etke Juz widziałem i tak se myslałem jakl tą Polerke on zrobił!!!!!!!

Naprawde to jest Vipera własnoreczna robotA?? (Pasta + Papier)

Ten Cylinder tez sam robil??? :|

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

Heh!!!!!!!! Tez sie postaram!!!!! A Robote w Tym sezonie napewno skoncze!!!!!! I Zapodam fotki!!!!!!!!

A Tezaz Do roboty!!!!!1 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BYŁO:

JEST:

W poprzedniej mz a to była stara, dobra 250 próbowałem sie bawić w polerke ..używałem do tego pasty polerskiej....tylko problem w tym że robiłem to ręcznie ręce opadały ze zmęczenia a efekt nie był zadowolający...najlepiej użyć do tego wiertareczki i odpowiedniej koncówki do polerowania...a i jeszcze jedno w handlu można dostać koncówki to bardzo popularnych boszów >>szlifierek kontowych taka końcówka skałada sie z tarczy na ktorej jest nakładany taki specyficzny materiał coś jak futerko...ponoć zajebiście się tym wykończa polerke....trzeba więc kiedyś tego spóbowac

Pozdrawiam

Hubert

NIe ma sensu meczyc sie reczna robota.Oddajcie do profesjonalnego zakladu polerskiego.Ja oddalem bebny od Junaka to sie swieca jak psu jaj,wygladaja jak chromowane.Nawet najmniejszej ryski nie masz.

Wszytsko spoko:) tylko po pierwsze to kosztuje....a po drugie coś zrobione własnoręcznie sprawia większa frajde... a korzystając z tego że mam dostęp do paru potrzebnych narzędzi postaram sie wykonać to we własnym zakresie:P

podzrawiam

Hubert

Wszytsko spoko:) tylko po pierwsze to kosztuje....a po drugie coś zrobione własnoręcznie sprawia większa frajde... a korzystając z tego że mam dostęp do paru potrzebnych narzędzi postaram sie wykonać to  we własnym zakresie:P

podzrawiam

Hubert

Dokładnie tez Tak Mysle!!!!!!!!Nic Dodac Nic ując!!!!!

:) :) :)

BYŁO:

JEST:

Witam!!!!

Odnowiłem ten temat bo chciałem sie pochwalic :) Tzn jak juz wczesniej mówilem niedawno wziołem sie za polerke dekli!!!!!

Oto rezultaty (jeszcze nie dokonca skonczone bo jest kilka detali i rysek do poprawienia)

Tu sa Fotki :arrow: :arrow: :arrow: oceniajcie :D

BYŁO:

JEST: