lonewolf Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam, zakupiłem niedawno GSX-R 1000. Moto chodzi bez żadnego problemu oprócz faktu, że zawsze na zimnym silniku przy odpalaniu (właściwie to tuż po) zapala się lampka FI (na wyświetlaczu także miga FI z temperaturą naprzemian). Chciałbym zczytać konkretnie numer/kod błędu i wiem, że trzeba zmostkować jakieś kabelki z kostki która mieści się w zadupku gixxera. Sęk w tym, że nie wiem które kabelki i jak się właściwie za to zabrać, tj. czy powyciągać te kable czy jakoś inaczej to zrobić? Jeśli ktoś już takie coś kiedyś robił to byłbym wdzięczny za objaśnienie mi jak to dokładnie wszystko zrobić. Dzięki. Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez lonewolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 napisze jak to wyglada w tl moze pomoze pod siodlem pasazera masz taka kostke na niej jest gumka naciagnieta sciagasz gumke i pod nia masz na skos taki drucik wsadzony drucik wyciagasz i wkladasz na odwrot niz byl wlanczas stacyjke i czytasz blad na wyswietlaczy. w serwisowce powinienes miec co i jak napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonewolf Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Doszedłem do sedna sprawy sam dzisiaj. W GSX-R K1 jest tak, ze jest kosteczka biała w czarnej gumie pod tylnim siedzeniem. Są tam wsadzone dwa kable, czarno biały i czerwono biały o ile dobrze pamiętam (innych kabli tam nie ma). Kable nie prowadzą do niczego, więc wystarczy wcisnąć z drugiej strony kostki w blaszki spinacz żeby zmostkować te kabelki i już można przeczytać kod błędu na wyświetlaczu zamiast samego "FI". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi