Pavvlak Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam! Wie ktoś jak można zarejestrować motocykl posiadając jedynie umowę kupna? Poprzedni właściciel wyjechał za granicę po odebraniu dowodu próbnego nie zostawiając żadnego upoważnienia do dalszej rejestracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki_ Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 To z kim podpisałeś umowę kupna-sprzedaży, jeżeli nie było właściciela pojazdu wraz z dowodem rejestracyjnym? Cytuj <<=== BORN TO RIDE ===>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvlak Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Ze znajomym. Śpieszył się z wyjazdem za granicę więc umowa została podpisana kiedy posiadał jeszcze dowód próbny. Tablice nową motocykl posiada. Następnie miał się zgłosić po dowód właściwy i mi go przekazać, lecz jak to po znajomości - "zapomniało mu sie", a i mi się nie śpieszyło bo wziąłem moto za grosze i z dobrego serca. Teraz pomyślałem nad rejestracją bo sezon tuż tuż, ale kontakt z gościem mi się urwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki_ Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Ze znajomym. Śpieszył się z wyjazdem za granicę więc umowa została podpisana kiedy posiadał jeszcze dowód próbny... Więc przekazał Ci dowód tymczasowy? Jeżeli tak, to normalnie zarejestrujesz moto w WK. Następnie miał się zgłosić po dowód właściwy i mi go przekazać... Czegoś nie rozumiem, spisałeś umowę kup-sp, po czym sprzedający miał odebrać "twardy" dowód? :banghead: Chyba, że próbujesz jakiś mały przekręt zrobić :evil: Cytuj <<=== BORN TO RIDE ===>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvlak Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zapewniam że wszystko jest legalne, ponad to ten moto nie jest wart przekrętu ;P Przed podpisaniem umowy gościu przerejestrowywał motocykl na siebie > dostał tablicę i dowód próbny > miał się zgłosić po dowód twardy i właśnie wtedy została podpisana umowa k-s między nami. Rozwiązaniem jest otrzymanie pełnomocnictwa do odebrania za niego dowodu twardego lecz kontakt mi się z delikwentem urwał. Jak wiadomo w urzędzie wymagany jest dowód twardy czyli lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi