grucha87 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam niepokoi mnie głośna praca rozrządu takie jakby "cykanie" żeżenie w yz450 przynajmniej tak mi się wydaje że to rozrząd choć łańcuszek rozrządu jest nowy zawory ustawione prawidłowo motor sie dobrze wkręca na obroty mocy dość tylko dziwne odgłosy dochodzą co może być tego przyczyną? kolega ma yz426 i tam to ciszej chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondodajny Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 mam ten sam problem w mojej cm 400. Zawory ustawione idealnie i nadal mi coś cyka z okolic klawiatury. podpowiadali mi koledzy, że może to być uszczelka kolektora, ale to nie jest ten dźwięk. Cykanie może być spowodowane luzami na ośach dźwigienek zaworowych, łańcuszek za duży luz, może popychacze. U mnie również się ładnie wkręca, ale cyka to niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi