Rauven Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 (edytowane) PrzemekB: A moglbys sie podzielic jakimis radami z wlasnego doswiadczenia odnosnie polwyspu Iberyjskiego ? Jakie mniej wiecej sa koszty noclegow, co warto zobaczyc, czego unikac i na co uwazac ;) Z moja lepsza polowka teraz w lecie wybieramy sie na podroz dookola europy, glownie wybrzezem i Hiszpania/Portugalia to calkiem spory kawalek trasy :) Edytowane 11 Marca 2010 przez Rauven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 PrzemekB: A moglbys sie podzielic jakimis radami z wlasnego doswiadczenia odnosnie polwyspu Iberyjskiego ? Jakie mniej wiecej sa koszty noclegow, co warto zobaczyc, czego unikac i na co uwazac ;) Z moja lepsza polowka teraz w lecie wybieramy sie na podroz dookola europy, glownie wybrzezem i Hiszpania/Portugalia to calkiem spory kawalek trasy :) Hmm. Jeśli chodzi o nocleg to z kempingami nie ma problemu na wybrzeżu, za to jeśli się jedzie wgłąb lądu to jest z tym bardzo krucho. Nie widzieliśmy przez 400km ani jednego. Generalnie wybrzeże jest bogate i cywilizowane. Im dalej wgłąb lądu tym większa bieda i pustynia. Drzew nie ma, słońce pada prostopadle, brak cienia. Wjechaliśmy do jakiejś wioski pośrodku pustkowia (widać ją na filmiku, jedziemy wąskimi uliczkami) gdzie pod kościołem chciałem pstryknąć kilka zdjęć, coś nakręcić. Zrobiło się dziwnie, ludzie patrzyli na nas jak na kosmitów. Po chwili podszedł starszy gość i zaczął tłumaczyć, że ta okolica jest bardzo niebezpieczna, żebym się pilnował i swoją dziewczynę... Olałem to ale faktycznie na takim odludziu różnie może być. Największą jednak przeszkodę stanowił upał (chociaż w tym roku pada tam śnieg więc... :wink: ) Nie dało się jechać w ciuchach i rękawicach, gdy jechałem bez spaliło mi od razu dłonie. Musiałem pociąć skarpetki :icon_mrgreen: i zrobić z nich prowizoryczne letnie rękawiczki bo nie miałem drugich tak więc konieczne przewiewne rękawice. Krem do pękających ust konieczny, mieć ze sobą dużo napojów. Jadąc wybrzeżem jest o wiele chłodniej. Kempingi raczej drogie w okolicach 25 euro za wszystko na 2 osoby. Co warto zobaczyć - odsyłam do filmiku, wtedy sam ocenisz czy warto jechać tam gdzie my byliśmy. Jest pewnie wiele ciekawych miejsc, które ominęliśmy no ale cóż, tak wyszło. To tyle co mi się teraz przypomniało. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rauven Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 Dzieki :) To teraz wiem ze musze pokombinowac z jakims wdziankiem na upaly :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Witam! Czas odswiezyc temat. Wyglada na to ze bede jechal sam, bo ostatnio francuski kolega na Kawie ZX-R 9 zrezygnowal, chyba sie spekal :buttrock: Termin juz ustalony, wyjazd planuje na 13 w piatek...hehe :wink: Teraz zabieram sie za ukladanie trasy itp. Edytowane 8 Lipca 2010 przez Plaster83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rauven Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 (edytowane) Witam! Czas odswiezyc temat. Wyglada na to ze bede jechal sam, bo ostatnio francuski kolega na Kawie ZX-R 9 zrezygnowal, chyba sie spekal :buttrock: Termin juz ustalony, wyjazd planuje na 13 w piatek...hehe :wink: Teraz zabieram sie za ukladanie trasy itp. Szkoda ze sierpien. My z polowica ruszamy teraz we wtorek. W planach Alpy, a dalej od Monaco po Gibraltar i caly czas wybrzezem az po Nordcap :) Ale jako ze bedziemy turlac sie powoli i co chwile kapac w morzu, noz widelec sie gdzies spotkamy na trasie ;) Ew. bedac w okolicach Bordoux odbijemy troche w prawo i wpadniemy w twoje okolice :P Edytowane 9 Lipca 2010 przez Rauven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 (edytowane) Rauven, tak jak piszesz szkoda ze nie mozemy jechac razem... Masz juz z grubsza zaplanowana trase, mozesz podac linka do mapy google czy cos w tym stylu? Rozumiem ze w drodze powrotnej bedziesz przejezdzac obok Bordeaux? Jesli tak to fajnie bedzie sie spotkac :smile: Edytowane 9 Lipca 2010 przez Plaster83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rauven Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Rauven, tak jak piszesz szkoda ze nie mozemy jechac razem... Masz juz z grubsza zaplanowana trase, mozesz podac linka do mapy google czy cos w tym stylu? Rozumiem ze w drodze powrotnej bedziesz przejezdzac obok Bordeaux? Jesli tak to fajnie bedzie sie spotkac :smile: Generalnie trasa jest dosc spontaniczna. Bez rokladnego rozkladu jazdy ;) Mamy okreslony kierunek, a jesli bedziemy nagle zobaczyc najwiekszy klebek drutu kolczastego w Europie gdzies w malej wiosce 200km na lewo lub prawo to tam uderzamy ;) Tu masz generalny zarys: Mapa Przy czym Norwegia od Oslo na polnoc tez raczej wybrzezem, ale google dostal czkawki cos :/ Jak pogoda i finanse we wrzesniu pozwola, powrot przez Nordcap i kraje baltyckie. Wyslij mi na PM jakos kontakt do siebie,, noz widelec na jakies piwo sie posrodku europy spotkamy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 (edytowane) Generalnie trasa jest dosc spontaniczna. Bez dokladnego rozkladu jazdy ;) Mamy okreslony kierunek, a jesli bedziemy nagle zobaczyc najwiekszy klebek drutu kolczastego w Europie gdzies w malej wiosce 200km na lewo lub prawo to tam uderzamy ;) Jesli tak to wpadnijcie do mnie na week, pozwiedzamy okolice, a jest co ogladac :crossy: Proponuje Ci przejechac tym odcinkiem http://skocz.eu/ec7373 bo widze ze bedziesz w okolicy, a szkoda to przegapic ;) Jeszcze miasteczko Ronda w Hiszapnii http://www.google.com/images?hl=pl&source=...l=&oq=&gs_rfai= Edytowane 14 Lipca 2010 przez Plaster83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 24 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Witam :smile: Nie bedzie relacji z wyprawy, bo z Portugalii niestety musialem zrezygnowac...Kilka dni przed planowana data wyjazdu wracalem autem od kolezanki z drugiego konca Francji i na autostradzie kompletnie posypalo mi sie auto. Na poczatku myslalem ze wyrobie sie z naprawa ale po oddaniu go w rece francuskich "specjalistow" sprawy sie skomplikowaly w dodatku byl sierpien szczyt urlopowy, a ja w dodatku sie przeprowadzalem...ogolnie niezly burdel. Z racji tego ze auto potrzebuje na codzien musialem sie nim zajac. Potem zostal mi tylko tydzien urlopu, wiec nie bylo sensu wybierac sie na wyprawe...wakacje spedzilem troche innaczej(mniej motocyklowo) poszwedalem sie troche po Francji odwiedzilem znajomych itp :flesje: Ale u mnie jest tak ze "co wisi nie utonie" Portugalia tak czy siak bedzie zaliczona, tylko w innym terminie. Podziekowania dla Sawyerek i PrzemekB za cenne info, zostaly zapisane i poczekaja do nastepnego razu :crossy: pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rauven Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 A mi sie udalo. :D 40 dni, 12290 km :) Plaster, nie zglosilem sie bo troszke z terminami sie rozjechalo i jakos nie wyszlo ;) Trasa wyszla... nieprawdopodobna.... az brakuje slow zeby opisac. Mam gdzies zbunkrowane 30 stron notatek z wyprawy i z 10 GB zdjec, moze jak sie kiedys zbiore w jakis spokojniejszy weekend to cos opisze. :) Na tym odcinku drogi co mi podales bylem, super :D Ronda nie wyszla, trafilismy na taka fale upalow, ze odjechanie kilkudziesieciu kilometrow od wybrzeza oznaczal zgon. Po dojechaniu do Hiszpanii musielismy przestawic sie na jazde od rana do ok 10 - 11, potem przerwa na plazy az do 18-19, poki sloneczko troche nie zaszlo i pozniej wio wieczorem i w nocy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 (edytowane) Rauven ciesze sie ze wyprawa sie udala. Edytowane 27 Listopada 2010 przez Plaster83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Rauven twoje slowa o hiszpanskich upalach, powinni wziac sobie bo serca ludzie ktorzy mysla ze ktos im slonca zaluje i ze w hiszpanii warto sie wygrzac :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi