maraba1 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 Witam.Pegaso 650 94r.-singiel Rotaxa.Moto zawsze paliło i pali za pierwszym razem.Przez ostatnie 3 tyg. po rozgrzaniu silnika rozrusznik nie kręcił(po wciśnięci guzika start poza przygaśnięciem kontrolek zero reakcji).Rozrusznik zaczynał kręcić dopiero po całkowitym ostygnięciu silnika.Rozebrałem i przeczyściłem rozrusz.(mimo swoich lat wygląda idealnie,łożyska bez luzów) i styki.Po złożeniu do kupy rozrusznik milczy 1 na 50-60 prób rozruchu(przeważnie w najmniej odpowiednim momencie) przy różnych temperaturach silnika. Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 sprawdź czujnik od stopki bocznej albo klamki sprzęgła, u mnie było podobnie tyle że na zimnym nie chciał kręcić i okazał się wadliwy czujnik przy klamce sprzęgła pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi