Kamcio Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam. Mam taki problem. Po przestawieniu licznika na km/h w R6 2002 i wyłączeniu stacyjki licznik powraca do punktu wyjścia (MPH), czy można z tym coś zrobić, żeby po każdorazowym włączeniu zapłonu dalej były km/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam. Mam taki problem. Po przestawieniu licznika na km/h w R6 2002 i wyłączeniu stacyjki licznik powraca do punktu wyjścia (MPH), czy można z tym coś zrobić, żeby po każdorazowym włączeniu zapłonu dalej były km/h? to coś nowego mi licznik wraca do mil tylko po odłączeniu aku... czyżby stacyjka odcinała całkowicie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto GL1500 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Nie wiem jak jest w R-6, ale np Honda Gold Wing 1200 miała fabrycznie tak ustawione, że głównym wskazaniem były MPh. Użytkownik mógł sobie zmieniać wszelkie wskazania ( spalanie, przebiegi dzienne, półprzebiegi itp - ale tylko do czasu odcięcia zasilania stacyjką. Po ponownym "odpaleniu" moto, trzeba było przestawiać od początku, gdyż znów pokazywał w MPh. W 1500 problem zniknął, gdyż wrócili do tradycyjnych prędkościomierzy mechanicznych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakwas Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 W r1 2003r i fz6 z 2004-2008r na sto procent ustawienia zmieniały się dopiero po odłączeniu akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 W R1 `01 ustawienia też zmieniają się dopiero po odłączeniu ako. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Możliwe, że coś nie tak z aku? Chociaż wymieniany był dwa miesiące temu i trzyma ładnie. Może jest gdzieś jakiś bezpiecznik od podtrzymania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 (edytowane) u mnie też wszytko sie rozkodowuje dopiero po odłączeniu akumulatora?/może jest coś nie tak ze stacyjką? Edytowane 26 Listopada 2009 przez Szymon_R6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 26 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Mały bezpiecznik 7,5A pod siedzeniem kierowcy był przepalony :) Już problem z głowy. Teraz tylko myślę i nie wiem jak przestawić st. F na st.C w temperaturze silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Nie wiem jak jest w Twoim moto, ale kiedys byl post na forum, ze w ktoryms moto mozno zmienic mph na km, ale niestety temp zostaje w F. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Mały bezpiecznik 7,5A pod siedzeniem kierowcy był przepalony :) Już problem z głowy. Teraz tylko myślę i nie wiem jak przestawić st. F na st.C w temperaturze silnika. temp pozostanie, zapamietaj pow jakiej zaczyna sie gotować i lataj śmiało szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi