andziafront Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Witam ! Chce kupic sprezarke do celow prywatnych chodzi mi o to aby jej zbiornik wystarczyl mi na pomalowanie przynajmniej jednego elementu (np.maska, zbiornik paliwa itd.). I tutaj chce skorzystac z waszego doswiadczenia i dowiedziec sie jaka powiniennem wybrac sprezarke (pojemnosc zbiornika) aby sprawnie fukncjonowala i nie byla zbyt droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Do lakierowania można używać zwykłych sprężarek z supermarketu,tylko dobrze by było dołożyć dodatkowy zbiornik powietrza.... :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilcaster Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) ja u siebie na warsztacie mam sprężarkę 100l firmy BASS POLAND czy jakoś tak, idealnie sobie radzi przy malowaniu ale no niestety trzeba było zakupić komplet filtrów (koszt ok.500zł) bo zdarzało się ,że sprężarka potrafiła przepuścić odrobinki wody, kurzu, po zakupie tych filtrów jakiejś japońskiej firmy sprężarka działa idealnie i mogę Tobie ją polecić Edytowane 24 Października 2009 przez ilcaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andziafront Opublikowano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Ok dzieki czyli 100 l sprawnie bedzie dziala tylko kwestia zalozenia filtra. Badz mniejsza sprezarka i dolozenie zbiornika jednak wydaje mi sie ze wydajnosc sprezarki jest skonstruowana pod odpowiedni zbiornik jak dziala to u Ciebie wojtek-rr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 Bez problemowo,działa tak jak zwykła sprężarka tylko jest większy zapas powietrza pod dużym ciśnieniem. !00l jak pisał kolega Ilkaster spokojnie powinno wystarczyć do pomalowania maski samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi