Skocz do zawartości

Kilka Pytań Aprilia RS 125 rok 1997 Rotax 123

Endriu1987
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Tak Jak W temacie Pare Pytań

Rozłożyłem silnik na czesci okazało sie ze silnik zatarty kompletnie biegi nie smigaly bo sprezynka byla przestawiona za bolec w prawo ale juz chyab bedzie ok. nizej pare pytań.

http://img25.imageshack.us/gal.php?g=dsc01468q.jpg

Zrobiłem to Tak Dobrze? zdjęcia w linku...

1.aha jak zamontowałem sprzeglo to w 1 miescu troszke ciezej sie obkreca? ułoży się to?

2. Jak ustawić Zapłon?

3. Czy Musze kupować Nową Świece, mam swiece na ktorej polatalem moze 2-3 tyg tylko

4. tłok zamontować pierscieniami (zamkami) w strone Gaxnika?

5. miałem iglice ustawiona na jak najwyzej czyli 1 rowek od góry zostawić tak ??

6. jak wyglada pierwsze odpalenie moto po remacie jakies rady??

7 ile oleju mu dać?

8 Mialem kupiony olej 2 tyg temu Motul transoil 10W40 2t moge zalac stary czy musze kupic nowy?, aha bedzie go troszke brakowalo moge kupić nowy i poprostu dolac do stareg?

9 płyn chlodniczy wlac przez zbiorniczek?

Prosze o odp Dzięki Wszytskim.

3. Jeżeli masz świece 2 tyg. to nie musisz kupować nowej.

5. Jeżeli miałeś na 1 rowku od góry to miałeś iglice opuszczoną na max. na dotarcie musisz ja podnieść, czyli zapinka 1 lub 2 rowki niżej.

6. Po złożeniu odpal go i niech pochodzi na wolnych obrotach z 5 min. Najważniejsze w okresie docierania to zawsze rozgrzać silnik przed jazdą, a w czasie jazdy go nie przegrzać.

7. Mieszanka na dotarcie 1:30, 1:35.

8. Śmiało możesz lać stary olej, później dolać nowego.

9. Płyn wlewasz przez chłodnice.