Endriu1987 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Witam Tak Jak W temacie Pare Pytań Rozłożyłem silnik na czesci okazało sie ze silnik zatarty kompletnie biegi nie smigaly bo sprezynka byla przestawiona za bolec w prawo ale juz chyab bedzie ok. nizej pare pytań. http://img25.imageshack.us/gal.php?g=dsc01468q.jpg Zrobiłem to Tak Dobrze? zdjęcia w linku... 1.aha jak zamontowałem sprzeglo to w 1 miescu troszke ciezej sie obkreca? ułoży się to? 2. Jak ustawić Zapłon? 3. Czy Musze kupować Nową Świece, mam swiece na ktorej polatalem moze 2-3 tyg tylko 4. tłok zamontować pierscieniami (zamkami) w strone Gaxnika? 5. miałem iglice ustawiona na jak najwyzej czyli 1 rowek od góry zostawić tak ?? 6. jak wyglada pierwsze odpalenie moto po remacie jakies rady?? 7 ile oleju mu dać? 8 Mialem kupiony olej 2 tyg temu Motul transoil 10W40 2t moge zalac stary czy musze kupic nowy?, aha bedzie go troszke brakowalo moge kupić nowy i poprostu dolac do stareg? 9 płyn chlodniczy wlac przez zbiorniczek? Prosze o odp Dzięki Wszytskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Zaplonu sie nie ustawia w tym silniku, co do tloka to strzalka na denku do wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 3. Jeżeli masz świece 2 tyg. to nie musisz kupować nowej. 5. Jeżeli miałeś na 1 rowku od góry to miałeś iglice opuszczoną na max. na dotarcie musisz ja podnieść, czyli zapinka 1 lub 2 rowki niżej. 6. Po złożeniu odpal go i niech pochodzi na wolnych obrotach z 5 min. Najważniejsze w okresie docierania to zawsze rozgrzać silnik przed jazdą, a w czasie jazdy go nie przegrzać. 7. Mieszanka na dotarcie 1:30, 1:35. 8. Śmiało możesz lać stary olej, później dolać nowego. 9. Płyn wlewasz przez chłodnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi