APRILIA_RS_125 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Witam ma duży problem z masą rozrusznik mi przez to nie kręci jak można poprawić masę? czyściłem styki i odtłuściłem ale nie dało zbytnio dużo... jak odkręcam rozrusznik i przykładam do innego miejsca to czasem zakręci :banghead: :banghead: :banghead: szczotek jeszcze trochę zostało.... dzięki za każdą odpowiedź rozrusznik już też odmówił posłuszeństwa nie kręci tylko robi charakterystyczne "bzzz" :banghead: i robi zwarcie na przekaźnikach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kami7s Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Spróbuj w ten sposób: zdemontuj rozrusznik, wkręć w imadło. Za pomocą przewodów z akumulatora przeciągnij plus do plusa minus do minusa (lub jeśli nie ma to do imadła) i sprawdź jak kręci. Jeśli tak samo to wymień ten rozrusznik, lub wymień szczotki i zregeneruj tulejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
APRILIA_RS_125 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Oto chodzi że nie kręci wcale! tylko tzw. "buczy" 2 szczotki wyglądają jak nowe pewnie były wymieniane zaś pozostałem (2) dotykają do wirnika ale są już na końcówce... P.S gzie dostane takie szczotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi