biggus Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Witam, Czy ktoś z użytkowników forum posiada Dniepra, Urala 12V z elektronicznym reglerem? Mam problem z kontrolką ładowania. Wymieniłem już dwa reglery i to samo. Po przekręceniu stacyjki na zacisku + jest prąd ~12V, na zacisku "w" też jest prąd ok. 12v a na "nk" brak prądu. Żeby kontrolka świeciła według mnie zacisk reglera "nk" powinien posiadać prąd na kontrolkę i do masy. Czy na zacisku "w" powinien być prąd? Po odpaleniu sprzętu na zacisku "nk" pojawia sie prąd ok.3,5V przy małych obrotach. Wszystko połączone jest według instrukcji. Przy wolnych obrotach obrotach przy włączeniu wszystkich odbiorników (oprócz świateł kosza) jest prąd ~11,6V , a przy odkręceniu manetki na 1/3 ~12,2 V. Proszę o odpowiedź Pozdrawiam, Paweł [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi