Jawaowner47 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam jakiś miesiąc temu przywiozłem sobie Jawę 50 mustang. Jawka stała w garażu, po dziadku, w końcu pozwolili mi ją wziąć. Stała 10 lat bez ruchu, obecnie już nią jeżdżę, jednak gdy wrzucam 3 bieg, to nagle traci moc schodzi na niskie obroty, dopiero po jakimś czasie się rozpędza. Czemu tak się dzieje? Przednie zawieszenie jest mocno zniszczone, więc czy opłaca się wstawić od jakiegoś innego motocykla, np. MZ? Także kiedy ją odpalam i przejadę kawałek na jedynce, to zwalnia jakby nie miała paliwa, mimo że jest full w gaźniku. Dzieje się to też na 3 kiedy jest chłodny. Kiedy jest ciepły, to na dwójce nie kręci się do najwyższych obrotów. No i czy opłaca się ją robić, kiedy niedługo uda mi się załatwić WSK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz92 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zawieszenie polecam z charta lub simka-sam mam z charta,super sprawa.Wyczyść gaźnik,ustaw zapłon 1.8mm przed GMP zobacz w jakim stanie jest tłok,cylinder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi